Infrapanel a fürdőszobádba

Infrapanel a fürdőszobába

Hazánkban általában eléggé kis helyiség jut a fürdőszobának, ezért nem mindegy, hogy a fűtőtest mekkora helyet foglal el a térben. De minek egyáltalán radiátorokat belegózni a szobába, ha akár egy tükör segítségével megoldható a kellemes meleg? Valóban ilyen egyszerű lenne?

Hogyan működik az infratükör?

Az infratükör egy olyan tükör, amely a sima infrapanelekhez hasonlóan infrasugarakat bocsát ki. Nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegíti. Ennek számos előnye van a hagyományos fűtési megoldásokkal szemben. A legszembetűnőbb, hogy nem lesz párás a tükör fürdés vagy zuhanyozás után. A másik gyakori probléma fürdőszobában a penészedés kérdése. Az infratükör által felmelegített szobát elkerüli a penész, hiszen a falakegfelelően, belülről tudnak melegedni, ami megakadályozza a kialakulást.

Hogyan kell elképzelni az infratükröt?

Az általunk forgalmazott infratükör keret nélküli kivitelezésű, így bármilyen stílusú fürdőszobába beleillik. Megtévesztésig hasonlít a hagyományos tükrökhöz. 6 mm-es sík üvegből készül, és valódi, torzításmentes képet ad.

Nem veszélyes a fürdőszobában az infratükör alkalmazása?

Termékeink IP65-ös besorolásúak. Az IP-védettség (International Protection Marking) egy nemzetközi védettségjelölés. Egy műszaki berendezés áramköreit védő tokozás, vagyis a készülékház, környezeti behatások elleni védettségét jelzik vele. Az első számjegy a szilárd anyagok, a második a vízzel szembeni védelemre vonatkozik. Az IP65 esetében a 6-os szám azt mutatja, hogy az eszköz teljesen zárt és védett a szilárd anyagok és szennyeződések ellen, míg az 5-ös szám arra vonatkozik, hogy védett a kisnyomású vízsugár ellen is. Tehát az általunk forgalmazott infratükröket teljes biztonsággal lehet alkalmazni a fürdőszobában.

Milyen lehetőségek közül választhatok?

Infratükreinket többféle kivitelben kínáljuk. Kisebb helyiségekbe, vagy kiegészítő fűtésként a 350 W-os darabokat ajánljuk, melyet ledes világítással vagy anélkül is beszerezheted. Nagyobb teljesítményű, 500 W-os termékeink kerek és téglalap formában kaphatóak, és akár egy 8.33 m2-es helyiség befűtésére is alkalmasak. Amennyiben elsődleges fűtésként alkalmazod, javasoljuk, hogy azt a mosdó felett helyezd el.

Nincsen egészségkárosító hatása?

Sokan attól tartanak, hogy az infratükör által kibocsátott sugárzás káros hatással lesz az egészségükre. Mindenkit meg tudunk nyugtatni, ez csupán egy tévhit. Az infratükör a napsugárzáshoz hasonlóan sugarakat bocsát ki. De ezek az infravörös sugarak nem azonosak a káros UV sugarakkal, semmilyen ártalmas hatásuk nincs. Sőt, pozitív befolyással is bírnak az egészségünkre. Erről bővebben olvashatsz korábbi cikkünkben.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, aktuális termékeinket webshopunkban tudod megrendelni. Ha további kérdésed adódik, böngészd át a blogunk további cikkeit, vagy keress minket bátran elérhetőségeinken! Szakértőink minden kérdésedre készséggel válaszolnak, és segítenek kiválasztani a számodra legalkalmasabb darabokat.

Hasonló cikkek

hu_HUMagyar