GYIK: Kérdések az infrapanelről, amelyek mindenkit érdekelnek II.

Sorozatunk előző részében már jónéhány gyakran ismételt kérdésre választ adtunk, de akadnak még gyűjteményünkben olyanok, amelyek szinte minden vásárlás alkalmával felmerülnek. Ha nem sikerült korábbi cikkünkbe belefunti, ITT megtalálható.

Milyen karbantartást igényelnek az infrapanelek?

A válasz nagyon egyszerű: semmilyet. Nincsenek kopó alkatrészek, így nem kell évente kinyitnunk a pénztárcánkat, hogy egy szerelő zsebébe csoportosítsunk át belőle egy jelentős összeget. A takarítása is nagyon könnyedén megoldható: kapcsoljuk ki az infrapaneleket, várjuk meg, amíg kihűlnek, és egy puha, száraz ruhával töröljük át őket. Ennyi. Nem egy ördöngösség, nincsenek éves kiadások, ennek csak a hagyományos fűtésrendszerrel foglalkozó szakemberek nem örülnek.

Hova helyezzem az infrapaneleket?

A hagyományos radiátoroknál igazából az elhelyezésen nem sokat tudunk variálni, így a szoba berendezését hozzájuk kell igazítani. Az infrapanel ezzel szemben a falra és a plafonra is szerelhető, nem foglal sok helyet és tökéletesen beleilleszthető a szoba enreriőrjébe. Mivel nem a levegőt melegíti, azzal sem lesz gondunk, hogy a szoba egyik fele hűvösebb marad, ha nem álltunk akadályt az újtába, az infrasugarak szabadon eljutnak a helyiség minden pontjára.

Hogyan kell üzembe helyezni az infrapanelt?

Az infrapanel üzembe helyezése rendkívül egyszerű. Mivel a csomag minden szükséges rögzítőelemet tartalmaz, így nem lesz nehéz dolgunk. Egyszerűen csatlakoztatható termosztáthoz vagy egy konnektorhoz, speciális szakértelmet nem igényel. Nincs szükségünk mindenféle engedélyekre, mellyel rengeteg időt és pénzt spórolhatunk.

Használható-e az infrapanel termosztáttal?

Igen, nagyon jól párosíthatók termosztáttal, amelyet nálunk is meg lehet vásárolni. Léteznek egyszerűbb verziók, de van WIFI kapcsolaton keresztül szabályozható változat is. De ha valaki enélkül szeretné telepíteni, például egy kiegészítő fűtés esetében, akkor működik anélkül is. Ilyenkor manuálisan kapcsolhatjuk ki-be az infrapaneleket.

Miből vannak az infrapanelek?

Infrapaneljeink alumíniumból vagy edzett biztonsági üvegből készültek. Léteznek speciális infrapanelek is, ún. infratükrök, melyek megszólalásig hasonlítanak egy szimpla tükörre, de meleget is adnak, így nem párásodnak, és a fürdőszoba fűtéseként is szolgálnak.

Mennyire meleg az infrapanelek felülete?

Az infrapanelt érdemes olyan helyre telepíteni, ahol még véletlenül sem érünk hozzá, nem férnek hozzá gyerekek és háziállatok sem, ugyanis a felületük kb. 75-95 ˚C között mozog. Ha a plafonra szereljük, ilyen problémánk biztosan nem lesz.

Mennyire környezetbarát ez a fűtési megoldás?

Az infrapanel az egyik legkörnyezetbarátabb fűtésrendszer, ugyanis összehasonlítva a hagyományos társaival, sokkal kevesebb energiát fogyaszt. Használata közben csupán áramra van szükségünk, de mivel napelemes rendszerrel is összeköthető, így azt mondhatjuk, hogy ha fontos számunkra a környezetvédelem, akkor jó helyen járunk.

Reméljük, hogy ezzel a kétrészes kérdezz-felelekkel sikerült választ adnunk a legalapvetőbb kérdésekre, de amennyiben további kérdések merültek fel, elérhetőségeink bármelyikén szívesen válaszolunk. Ha pedig meggyőződtünk róla, hogy az infrapanel a legjobb fűtési megoldás számunkra, akkor irány a webshopunk!

Hasonló cikkek

Infrapanel és napelemes rendszerek: mire kell odafigyelni a telepítéskor? I.

Az elmúlt években egyre nő azoknak a háztartásoknak a száma, ahol elektromos fűtésrendszert telepítenek. Nem is csoda, hiszen egyre hatékonyabb és gazdaságosabb a működésük. Az infrapanel ezek közül az egyik legmodernebb fűtési megoldás, tökéletes azok számára, akik minimalizálni szeretnék a fűtési költségeket. Napelemes rendszerre kötve pedig akár nullára is redukálhatjuk

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar