Infrapanel kérdések

GYIK: Kérdések az infrapanelről, amelyek mindenkit érdekelnek I.

Igyekszünk minél több információval szolgálni az érdeklődők számára, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg, amikor kiválasztják új fűtésrendszerüket. Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, melyekre most röviden válaszolunk. Akit bővebben érdekel a téma, böngéssze át weboldalunkat, de elérhetőségeinken megtaláltok minket.

Mi az az infravörös sugárzás?

Az elektromágneses sugárzásoknak egy bizonyos hullámhosszú tartománya, melynek nagyobb a hullámhossza, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a mikrohullámnak és a rádióhullámoknak. Szabad szemmel nem látható, de hasonlóan a napsugarakhoz, bőrünk képes „melegérzetként” felfogni. Nagy különbség azonban, hogy míg a nap káros UV-sugarakat is szolgáltat, addig az infravörös sugaraknak nincsen semmilyen káros hatása.

Hogyan működik az infravörös fűtés?

Az infrapanelek infravörös hullámokat bocsátanak ki magukból, melyek visszaverődnek a szobában található különböző tárgyakról és felületekről. Ezek felmelegítik a tárgyakat, majd továbbhaladnak, amíg újabb felületekfbe ütköznek. Nagy különbség tehát a hagyományos fűtésrendszerektől, hogy nem a levegőt, hanem a tárgyakat és a falakat melegítik.

Miért válasszam az infrapaneles fűtést?

Az infrapaneles megoldások számos előnnyel bírnak a hagyományos fűtési berendezésekkel szemben. Ahogyan már említettük, a levegő fűtése helyett a tárgyakat melegíti, mely által az infrafűtés sokkal kevesebb energiát használ fel. Ez nemcsak a környezetünknek, de pénztárcánknak is jó hír. Akár 60%-ot is megtakaríthatunk vele. Az infrafűtőpanelek a felhasznált energia 98%-át hővé alakítják, így nagyon kevés energia megy csak veszendőbe. Ugye nem szívesen gondolunk a hagyományos fűtésrendszerünk karbantartási költségeire? Az infrapanellel ilyen problémánk biztosan nem lesz, ugyanis kopóalkatrészek hiányában semmilyen karbantartást nem igényel. Esztétikai szempontból is kitűnő választás, tökéletesen beleolvad a környezetbe. Telepíthető falra, mennyezetre, így alig foglal helyet a lakásban. Nem engedélyköteles, 5 db csavarral egyszerűen rögzíthető. Az infravörös sugarak jó hatással vannak az egészségünkre is, ráadásul, mivel nem keltenek légáramlatot, így allergásoknak kifejezetten ezt a fűtési megoldást javasoljuk. A penész ellen is fel tudjuk venni vele a harcot, tehát az infrapanel előnyei rendkívül sokrétűek.

Mennyit tudok spórolni vele?

Ahogyan már az infrapanel előnyeinél említettük, akár 60%-ot is spórolhatunk a fűtésszámlánkon. A 98%-os energiafelhasználás szinte példa nélküli a fűtési piacon. Ráadásul nagyon gyorsan fel is melegszik. Teljes fűtésrendszerként, vagy egy-egy helyiség kiegészítő fűtéseként is alkalmazható.

Ha felkeltettük az érdeklődést, látogasson el webshopunkba! További kérdések esetén elérhetőségeinken megtalálhatók vagyunk. A cikk folytatása következik, ezért érdemes bekövetni Facaebook oldalunkat is, ahol közzétesszök az újdonságainkat.

Hasonló cikkek

Ez a típusú fűtés lesz a legjobb az irodádba!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk a munkánk során, fontos, hogy az irodai környezetünk a lehető legkényelmesebb legyen. Ehhez hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet megteremtése is. De mégis hogyan tudnánk két legyet ütni egy csapásra, és a lehető legolcsóbb és egyben legkényelmesebb megoldást választani? A legtöbb irodában vagy hűtő-fűtő légkondicionáló berendezések vagy radiátorok

Tovább olvasom »
szerelési tippek

Telepítési tippek és tanácsok Yandiya infrapanelekhez

Az infrapanelek egyre népszerűbb fűtési megoldást jelentenek, köszönhetően hatékony működésüknek és esztétikus megjelenésüknek. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az infrapaneles fűtési rendszeredből, fontos, hogy megfelelően telepítsd őket. Ebben a cikkben praktikus tanácsokat és lépésről lépésre útmutatót kínálunk a Yandiya márkájú infrapanelek telepítéséhez. Tervezés és előkészületek Helyiségfelmérés Első lépésként

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar