Infrapanel kérdések

GYIK: Kérdések az infrapanelről, amelyek mindenkit érdekelnek I.

Igyekszünk minél több információval szolgálni az érdeklődők számára, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg, amikor kiválasztják új fűtésrendszerüket. Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, melyekre most röviden válaszolunk. Akit bővebben érdekel a téma, böngéssze át weboldalunkat, de elérhetőségeinken megtaláltok minket.

Mi az az infravörös sugárzás?

Az elektromágneses sugárzásoknak egy bizonyos hullámhosszú tartománya, melynek nagyobb a hullámhossza, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a mikrohullámnak és a rádióhullámoknak. Szabad szemmel nem látható, de hasonlóan a napsugarakhoz, bőrünk képes „melegérzetként” felfogni. Nagy különbség azonban, hogy míg a nap káros UV-sugarakat is szolgáltat, addig az infravörös sugaraknak nincsen semmilyen káros hatása.

Hogyan működik az infravörös fűtés?

Az infrapanelek infravörös hullámokat bocsátanak ki magukból, melyek visszaverődnek a szobában található különböző tárgyakról és felületekről. Ezek felmelegítik a tárgyakat, majd továbbhaladnak, amíg újabb felületekfbe ütköznek. Nagy különbség tehát a hagyományos fűtésrendszerektől, hogy nem a levegőt, hanem a tárgyakat és a falakat melegítik.

Miért válasszam az infrapaneles fűtést?

Az infrapaneles megoldások számos előnnyel bírnak a hagyományos fűtési berendezésekkel szemben. Ahogyan már említettük, a levegő fűtése helyett a tárgyakat melegíti, mely által az infrafűtés sokkal kevesebb energiát használ fel. Ez nemcsak a környezetünknek, de pénztárcánknak is jó hír. Akár 60%-ot is megtakaríthatunk vele. Az infrafűtőpanelek a felhasznált energia 98%-át hővé alakítják, így nagyon kevés energia megy csak veszendőbe. Ugye nem szívesen gondolunk a hagyományos fűtésrendszerünk karbantartási költségeire? Az infrapanellel ilyen problémánk biztosan nem lesz, ugyanis kopóalkatrészek hiányában semmilyen karbantartást nem igényel. Esztétikai szempontból is kitűnő választás, tökéletesen beleolvad a környezetbe. Telepíthető falra, mennyezetre, így alig foglal helyet a lakásban. Nem engedélyköteles, 5 db csavarral egyszerűen rögzíthető. Az infravörös sugarak jó hatással vannak az egészségünkre is, ráadásul, mivel nem keltenek légáramlatot, így allergásoknak kifejezetten ezt a fűtési megoldást javasoljuk. A penész ellen is fel tudjuk venni vele a harcot, tehát az infrapanel előnyei rendkívül sokrétűek.

Mennyit tudok spórolni vele?

Ahogyan már az infrapanel előnyeinél említettük, akár 60%-ot is spórolhatunk a fűtésszámlánkon. A 98%-os energiafelhasználás szinte példa nélküli a fűtési piacon. Ráadásul nagyon gyorsan fel is melegszik. Teljes fűtésrendszerként, vagy egy-egy helyiség kiegészítő fűtéseként is alkalmazható.

Ha felkeltettük az érdeklődést, látogasson el webshopunkba! További kérdések esetén elérhetőségeinken megtalálhatók vagyunk. A cikk folytatása következik, ezért érdemes bekövetni Facaebook oldalunkat is, ahol közzétesszök az újdonságainkat.

Hasonló cikkek

Infrapanel vélemények

5 ok, amiért érdemes infrafűtést választani

Fűtésrendszerünk kiválasztása egy hosszútávú döntés, hiszen ez nem olyan dolog, amit minden évben lecserélünk. Ezért is érdemes ezt jól átgondolni, mielőtt belevágunk. A hagyományos fűtésrendszereknek számos olyan hátránya van, amit az infrapanel alkalmazásával kiküszöbölhetünk. Lássuk az öt legütősebb érvünket.

Tovább olvasom »
Infrapanel penész

Szabaduljunk meg a penésztől az infrafűtés segítségével!

Sajnos rengetegen küzdenek nap mint nap a penésszel, ráadásul ahol felbukkan, ott nagyon nehéz megszabadulni tőle. Az interneten is rengeteg penészölő tippet lehet találni, de hosszútávú megoldást igazából nem sok minden jelent. Ha unjuk már a rengeteg pénzt és energiát felemésztő küzdelmet, az infrapanel pozitív meglepetéseket tartogathat számunkra.

Tovább olvasom »

Infrapanelek és a fenntarthatóság: Zöld fűtés a jövőből

Az éghajlatváltozás és a környezeti fenntarthatóság ma már mindannyiunk számára központi témát jelentenek. Az energiahordozók fenntarthatatlan használata és a hőtermelés környezetre gyakorolt negatív hatásai arra kényszerítik az embereket, hogy új és kreatív megoldásokat keressenek a fűtés terén. Az infrapanel egy olyan fűtési megoldás, mely mind a felhasználó, mind a bolygónk

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar

Tél végi áreső!

Akár 10% kedvezmény

Vásárolj most infrapaneleket, és élvezd az akcióinkat!

Vásárolj legalább 200.000 Ft értékben és adunk 5% kedvezményt!

Ha a vásárlás értéke meghaladja a 300.000 Ft-ot, megduplázzuk a kedvezményt és 10%-al olcsóbban veheted meg termékeinket!

Yandiya Infrapanel Akció