Ez a típusú fűtés lesz a legjobb az irodádba!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk a munkánk során, fontos, hogy az irodai környezetünk a lehető legkényelmesebb legyen. Ehhez hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet megteremtése is. De mégis hogyan tudnánk két legyet ütni egy csapásra, és a lehető legolcsóbb és egyben legkényelmesebb megoldást választani?

A legtöbb irodában vagy hűtő-fűtő légkondicionáló berendezések vagy radiátorok segítségével oldják meg a fűtést a hidegebb hónapokban. Sokszor fordul elő ezek kombinációja, mivel az alapfűtés nem biztosít elegendő meleget, így a dolgozók kénytelenek a légkondik fűtő funkcióját, esetleg hősugárzókat alkalmazni, melyek zabálják az áramot. Ezek a megoldások egyáltalán nem hatékonyak, mivel a levegő melegítésén alapulnak. Az irodába viszont ki-be járkálnak az emberek, megbeszélésre mennek, kávé- vagy ebédszünetet tartanak, és minden egyes alkalommal, amikor kinyitják az ajtót, azzal egy kis meleg is távozik. Ha elegünk van már a pazarlásból, és váltani szeretnénk, mindenképpen vegyük számításba az infrapanelt, mely kellemes hőérzetet biztosít, és a gatyánk sem megy rá majd a fűtésszámlára.

Hogyan működik az infrapanel?

Az infrapanelek infravörös sugarakat bocsátanak ki, melyek nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegítik. Nem úgy kell elképzelni, hogy ezek felforrósodnak, csupán rendkívül kellemes, a napsugárzáshoz hasonló, simogató melegérzetet biztosítanak. Nem kell aggódnunk, a sugarak egyáltalán nem károsak az egészségünkre, és a szobában sem fognak semmilyen berendezést megkárosítani. A folyamat során nem keletkezik légáramlat, így a hőérzet is jobb lesz, és a por vagy az esetleges pollenek sem kavarodnak fel a térben.

Mennyire hatékony az infrapanel?

Az infrafűtés sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos fűtésrendszerek, mivel a felhasznált energia akár 98%-át is hasznosítja. Így, ha úgy döntünk, hogy modernizáljuk a fűtésrendszerünket, akár 60%-ot is spórolhatunk a fűtésszámlánkon az infrapanelek alkalmazásával.

Mennyire alkalmas az infrapanel az iroda fűtésére?

Több érvünk is szól az infrapanel alkalmazása mellett. Először is, nagyon gyorsan felmelegszik, miután bekapcsoltuk, pillanatok alatt meleg lesz a szobában.Termosztáthoz is csatlakoztathatjuk, de ha úgy döntünk, akkor az is lehetséges, hogy csak akkor kapcsoljuk be, amikor valóban szükségünk van rá.

Ráadásul a működése csendes, így nem zavar a koncentrációban. Ugye, hogy nem is olyan egyszerű egy zúgó klímaberendezés mellett összpontosítani? Hagyjuk meg ezt a problémát a kánikulára, meleget enélkül is tudunk teremteni az irodában.

Nagyobb terek fűtésére is alkalmas, és mivel a falra és a plafonra is felszerelhető, egyáltalán nem foglal hasznos helyet a térben. A sok irodában megtalálható kazettás mennyezethez is szuperül passzol, a 60×60 centiméteres, 350 W-os infrapanelünk például pont olyan méretű, hogy a sztenderd kazetta helyére is beszerelhető. Amennyiben van rá lehetőség, már az iroda tervezésekor érdemes arra odafigyelni, hogy az asztalok feletti részekre kerüljenek az infrapanelek, melyek így még tökéletesebb hőérzetet biztosítanak.

Ha az infrafűtés mellett döntünk, a hőeloszlás is egyenletes lesz, nem fog előfordulni, hogy az egyik kolléga már majd megsül, míg a másik kesztyűben próbál megbirkózni a klaviatúrával.

Ja, és a legjobbat nem is említettük még: telepítése semmilyen speciális szakértelmet nem igényel, ráadásul még az engedélyeztetéssel sem kell bajlódnod.

Ugye milyen jól hangzik? Bővebb információért böngészd a blogunk többi írását, vagy kérd szakértőink segítségét elérhetőségeinken. Ha vásárolni szeretnél, akkor webshopunkban pillanatok alatt megteheted!

Hasonló cikkek

Mennyi az infrapanelek élettartama?

Amikor a fűtésrendszerünk kiválasztásán gondolkodunk, számításba kell vennünk, hogy ez egy hosszútávú befektetés. Ezért is jó, ha utánajárunk, hogy a szimpatikus megoldásoknak mekkora a várható élettartamuk. Most azt a gyakran felmerülő kérdést szeretnénk megválaszolni, hogy infrapanelünk mégis mennyi ideig fog minket szolgálni?

Tovább olvasom »

5 tévhit az infrapaneles fűtéssel kapcsolatosan

Az újdonságokat gyakran kíséri kétkedés, hiszen gyakran túl jónak tűnnek, hogy igazak legyenek. Az infrapanel egy új technológiát felhasználó fűtési megoldás, így nem csoda, hogy rengeteg kérdés merül fel a működésével kapcsolatosan. Mi most az 5 leggyakoribb tévhitet szeretnénk lerombolni.

Tovább olvasom »