Hogyan hat az egészségünkre az infrafűtés?

Sokan tartanak attól, hogy az infrapanel által kibocsátott sugárzás káros lehet az egészségünkre. Ez egy tévhit, hiszen az infrapanel működése olyan technológián alapul, melynek köszönhetően számos szempont szerint sokkal egészségesebb, mint a hagyományos fűtésrendszerek. Lássuk, mi is az igazság.

Az infravörös sugárzáson alapuló fűtési megoldások teljesen más típusú hőt hoznak létre, mint a konvencionális társaik. A hagyományos fűtési berendezések azon alapulnak, hogy felmelegítik a szoba levegőjét, így javítva a hőérzetünket. Még mindig rengeteg háztartásban fűtenek ezekkel az eszközökkel, aminek a legfőbb oka, hogy ezek a megoldások élnek a köztudatban, így amikor fűtésfelújításra kerül a sor, az embereknek ezek az első opciók, melyek eszükbe jutnak. De ez nem azt jelenti, hogy jól döntenek!

Az infrapanelek hasonlóan a napsugárzáshoz a működésük során láthatatlan infravörös sugarakat bocsátanak ki. De nem kell aggódni, ezeknek nem azonosak a ma már köztudottan káros UV sugarakkal, semmilyen egészségkárosító hatással nem bírnak. Az infrasugarak nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegítik fel. Nemhogy nem károsak, de nagyon előnyös hatással bírnak egészségünkre.

Kevesebb por a levegőben

A legtöbb fűtési berendezés légáramlatot hoz létre, ami felkavarja a helyiségben lévő port, ami így bekerül a levegőbe. A porral együtt különböző szennyeződéseket, baktériumokat és atkákat is keringetnek, aminek hosszútávon biztosan egészségkárosító hatásai lesznek. Nem is beszélve arról, ha valaki légzőszervi megbetegedéssel él, amit már rövid távon is súlyosbíthatnak ezek a tényezők. A légzés elnehezülhet, a köhögőrohamok gyakrabban és intenzívebben jelentkezhetnek.

Az infrapanelek ezzel ellentétben nem cirkulálják a port, hiszen légáramlatot sem okoznak. Egyszerűen a biztonságos infravörös sugarak segítségével érik el a kellemes hőérzetet. Mivel nem szállít baktériumokat és káros anyagokat, így az infrapaneles fűtés légzési problémákkal küzdők – például asztmások – számára is tökéletes választás. Természetesen nem csupán számukra, hanem az egészséges emberek számára sem mindegy, hogy hosszú távon melyen káros hatások érik őket, így, ha szeretnénk tenni az egészségünk megérzéséért, akkor mindenképpen érdemes az infrapanelt számításba venni.

Soha többé penész!

Az infrapaneles fűtési megoldások további órási előnye az, hogy mivel a falakat és a tárgyakat folyamatosan melegen tartja, így a penész a száraz környezetben nem tud kialakulni és megmaradni. Ez nem csupán esztétikai kérdés, hiszen penészes környezetben élni vagy huzamosabb ideig és rendszeresen tartózkodni komoly egészségügyi kockázatot hordoz.

Jó hatással van a vérkeringésre

A hagyományos fűtésrendszerek használatával gyakran előfordul, hogy bőrünk szárazzá válik. Ezért van az, hogy télen kiemelt figyelmet kell fordítani a hidratálásra. Az infravörös sugárzásnak ilyen hatása nincs. Ráadásul mélyen behatol a bőr felszíne alá, és nem csupán a hőérzetünket javítja, jó hatással lesz vérkeringésünkre is. Ennek eredményeképpen nőhet a véráramunk oxigénszintje, csökkenhet a pulzusunk, mely nagyon jó hatással lesz egész szervezetünkre. Az erek a meleg hatására kitágulnak, a keringési rendszerünk felélénkül. Ennek következtében az általános egészségügyi állapotunk javulhat, sőt, a sebgyógyulásra is kiváló hatással lehet.

Ha bármilyen további kérdésed van az infrapanelek működésével és hatásaival kapcsolatosan, keress minket bátran elérhetőségeinken. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésedre. Termékeinket megtekintheted a webshopunkban, amelyeket most akár 50%-os állami támogatással is beszerezhetsz. További érdekességekért kövesd Facebook oldalunkat!

Hasonló cikkek

10 ok, amiért érdemes infrapanelt választanod

Fűtésrendszerünk kiválasztása nagy körültekintést igényel, hiszen számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Az infrapanel egy olyan új technológiás megoldás, mely a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben számos előnnyel kecsegtet. Ha még hezitálsz a döntésben, íme, 10 érv, ami miatt érdemes lehet az infrapanelek mellett letenni a voksod.

Tovább olvasom »
Infrapanel penész

Szabaduljunk meg a penésztől az infrafűtés segítségével!

Sajnos rengetegen küzdenek nap mint nap a penésszel, ráadásul ahol felbukkan, ott nagyon nehéz megszabadulni tőle. Az interneten is rengeteg penészölő tippet lehet találni, de hosszútávú megoldást igazából nem sok minden jelent. Ha unjuk már a rengeteg pénzt és energiát felemésztő küzdelmet, az infrapanel pozitív meglepetéseket tartogathat számunkra.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar

Tél végi áreső!

Akár 10% kedvezmény

Vásárolj most infrapaneleket, és élvezd az akcióinkat!

Vásárolj legalább 200.000 Ft értékben és adunk 5% kedvezményt!

Ha a vásárlás értéke meghaladja a 300.000 Ft-ot, megduplázzuk a kedvezményt és 10%-al olcsóbban veheted meg termékeinket!

Yandiya Infrapanel Akció