Infrapanelt telepítenék, mire számíthatok?

Nagyon nehéz belevágni a fűtéskorszerűsítésbe, mert attól rettegünk, hogy egy vagyonba fog kerülni, ráadásul az egész lakást fel kell túrni miatta. Ez az igazság, vagy vajon csak egy tévhit? Lássuk, hogy mi a helyzet akkor, ha infrapaneles fűtésre váltasz!

Lássuk az alapokat!

Az infrapaneleket felszerelheted az oldalfalakra, de akár a mennyezetre is. Mind esztétikai, mind hőeloszlási szempontból is érdemes arra odafigyelni, hogy több panel esetén egyenletesen osszuk el őket. Az általunk forgalmazott infrapaneleket néhány csavar segítségével – a csomag természetesen tartalmazza – lehet rögzíteni, de akár álmennyezetbe is illethetjük őket.

Az infrapanelek beüzemelése semmilyen speciális szakértelmet nem igényel. Egyes típusokat egyszerűen a konnektorba is be lehet dugni, de a legesztétikusabb megoldás, ha közvetlenül az áramkörre kötjük rá. Ezt bármelyik elektronikai szakember meg tudja tenni, nincs semmi olyan specifikum, mint például a hőszivattyúk esetében. A vezetékezés lehet süllyesztett vagy csatornázott szerelés.

TIPP: Ahhoz, hogy az infrapanel a lehető legjobb hőérzetet biztosítsa, érdemes úgy elhelyezni, hogy a helyiség / lakás leggyakrabban használt részei merőlegesen a fűtőtest alá kerüljenek. Értjük itt ez alatt, hogy érdemes közvetlenül a kanapé vagy ágy, esetleg az étkezőasztal fölé, a mennyezetre szerelni őket.

Ezeket a szempontokat mindenképpen vedd figyelembe a telepítésnél!

Hatósugár

Természetesen akkor érezzük a legerősebbnek a meleget, ha az infrapanel közvetlen közelében vagyunk. Ezért érdemes elkerülni, hogy közvetlenül a panelek elé nagyobb bútorokat helyezzünk. Minél nagyobb teret adunk az infrapanelek terjedésének, annál egyenletesebb lesz a kellemes hőérzet.

Szabályozhatóság

Infrapaneleink egyszerű, 230 V hálózati feszültséget igényelnek. Szabályozhatjuk őket külön-külön is, és az a legjobb megoldás, ha a paneleket termosztátra kötjük. Így biztosítható ugyanis a legjobban az egyenletes hőmérséklet a lakásban. Ha WIFIs változatot választunk, akkor akár a mobilunkról, a munkahelyünkről is beállíthatjuk azt a hőmérsékletet, amire szeretnénk hazaérni a nap végén. Gyakran előfordul, hogy a különböző helyiségekben – például fürdőszoba, háló -más-más hőmérsékletet szeretnénk, természetesen infrapanel alkalmazásával erre is van lehetőség. Sőt, ha kiegészítő fűtésre van szükségünk, ennek a célnak is szuperül megfelel.

Távolság

Több panel együttes alkalmazása esetén érdemes odafigyelni rá, hogy a panelek közötti távolság ne legyen nagyobb a panel és a talaj közötti távolságnál. Így biztos lehetsz benne, hogy a sugárzási szög megfelelő lesz, és teljesen lefedi majd a területet. Ritkábban használt helyiségeknél – vagy ahol csak rövid ideig tartózkodunk pl. előszoba – a paneleket akár távolabb is helyezhetjük egymástól, hiszen itt alacsonyabb lehet a hőigényünk.

Telepítési és egyéb költségek

Jó hírünk van, az infrapanel telepítési költsége lényegesen alacsonyabb, mint ami a hagyományos fűtésrendszerek kiépítése esetében felmerülne. Semmilyen engedélyeztetést nem igényel, amin már alapból rengeteget spórolunk, és a panelek ára is teljesen kedvező. Mivel nincs szükség hatalmas munkálatokra a telepítéshez, így a szakember nem kerül majd annyiba a kevesebb munkaóra miatt, a lakást pedig nem kell helyreállítani utána. A bónusz az, hogy mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek, így nem igényel folyamatos karbantartást, ami így évről évre további megtakarítást eredményez.

Ha bármilyen további kétséged, kérdésed van, keress minket bátran elérhetőségeinken! Szakértőink mindenre szívesen válaszolnak, ráadásul, amennyiben szeretnéd, a beszerelésben is tudunk segíteni! Aktuális kínálatunkat a webshopunkban találod, a megrendelt termékeket ingyenesen, futárszolgálattal juttatjuk el hozzád.

Hasonló cikkek

Legyen a lehető leggazdaságosabb a fűtési szezon!

Ez a téma most mindenkit foglalkoztat, nem véletlenül. Az elszálló energiaárak arra késztetnek minket, hogy átgondoljuk, mégis hogyan vészeljük túl a fűtésszezont. Érdemes olyan megoldásban gondolkodnunk, ami nem csupán erre a télre segít ki minket, hanem hosszú távon is szívesen és hatékonyan tudjuk alkalmazni.

Tovább olvasom »

Mennyire jó ötlet az infra panel a gyerekszobába?

Természetes, hogy gyermekeinknek a legjobbat szeretnénk. Rengeteg a bizonytalanság a szülőkben, hogy milyen lenne az ideális fűtés számura. Fontos szempont, hogy egyrészt gazdaságos legyen, ugyanakkor a gyerkőcök egészséges fejlődését is biztosítani tudjuk. Ezek mentén jártuk körbe, hogy mi lehet a lehető legjobb megoldás.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar