Mennyezetre infrapanel

A mennyezetre szerelt infrapanel előnyei

A felszerelési mód alapján kétféle infrapanelt különböztetünk meg: a falra és a mennyezetre szerelt infrapanel. Az általunk forgalmazott infrapanelek mindkét rögzítési módra alkalmasak. Most a plafonon történő elhelyezés előnyeit szeretnénk bemutatni.

Fő fűtés vagy kiegészítő fűtés?

Sokan egy meglévő fűtésrendszer mellé keresnek kiegészítő megoldást. A leggyakrabban a fürdőszobába vagy a gyerekszobába szeretnének egy kis plusz meleget varázsolni, anélkül, hogy mindenhol maxra tekernék a hőmérsékletet. Ha nem fő fűtésként alkalmazzuk, akkor általában az oldalfalon történő elhelyezést szoktuk javasolni. Így egy növelhető a leginkább egy adott területen a komfortérzetünk. Természetesen mindig vannak kivételek, ahogy az alábbi képen is láthatjuk.

A legtöbben, akik az infrapanelt fő fűtésrendszerként alkalmazzák, a mennyezeti elhelyezést részesítik előnyben. Ez ugyanis elősegíti a hő egyenletes elosztását, ráadásul így semmi nem állja útját az infrasugaraknak. Így biztosítható, hogy a szoba legtávolabbi pontjaiba is elérjen a hő.

Csak az elhelyezésen csúszhatunk el?

Amit fontos megjegyezni, hogy egy kevésbé hatékonynak tűnő infrapaneles rendszer hibája nem biztos, hogy a panelek elhelyezésén múlik. Nagyon fontos kikalkulálni, hogy az adott méretű helyiséghez mennyi és milyen teljesítményű infrapanelre / infrapanelekre van szükség. Tehát hiába a jól megválasztott elhelyezés, ha a felszerelést nem előzte meg a tervezés. Nem kell aggódni, minden termékünk leírásában pontosan szerepel, hogy mekkora terület befűtésére alkalmas. Így nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy ki tudjuk választani, hogy mire van pontosan szükségünk.

Irodákba mennyire lehet jó megoldás?

A mennyezeti infrapanelek nagyon jól megállják a helyüket irodai környezetben is. Ráadásul 60×60 centiméteres, 350 W-os alumínium infrapanelünk tökéletesen illeszkedik a nagyon sok irodaházban található kazettás mennyezethez. Így a sztenderd kazetta helyére beszerelve tulajdonképpen tökéletes hőeloszlást biztosít, mindemellett hasznos teret sem foglal el a helyiségben.

Mennyire biztonságos a mennyezeti infrapanel?

Nem kell aggódni, nem fog a fejünkre esni, ráadásul csak néhány csavarra van szükség a felszereléséhez. A doboz tartalmaz minden olyan rögzítő elemet, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan a mennyezetre szereljük. Ha nem vagy biztos abban, hogy a mennyezeted alkalmas-e arra, hogy infrapaneleket telepíts oda, kérd ki bátran szakembereink véleményét, akik készséggel állnak rendelkezésedre.

Nem fognak kigyulladni a közelében lévő bútorok?

Az infrapanel ilyen szempontból is teljesen megbízható, a felülete biztosan nem fog 80-90 foknál magasabb hőmérsékletre felmelegedni. Nincs rá esély, hogy kigyulladjon, így a hatósugarában lévő bútorokban és tárgyakban sem fog kárt tenni.

Akár mennyezetre, akár oldalfalra szereljük az infrapanelt, az biztos, hogy imádni fogjuk. A hagyományos fűtésrendszerhez viszonyítva akár 60%-ot is spórolhatunk a fűtésszámlán. Ha megtetszett ez a gazdaságos, környezetbarát és szemre is mutatós fűtési megoldás, tekintsd meg aktuális kínálatunkat webshopunkban. További információkért böngészd a blogunk egyre bővülő cikkeit, vagy kérj bővebb tájékoztatást munkatársainktól elérhetőségeinken.

Hasonló cikkek

Infrapanel, a csendes fűtésrendszer

Búg, zúg, kattog. Ugye, milyen idegesítő, amikor a fűtésszezon beköszöntével a megnyugtató csendnek is búcsút mondhatunk? Jó hírünk van, létezik olyan fűtésrendszer, ami valóban csendes, és ezeket zajokat örökre elfelejthetjük!

Tovább olvasom »
Infrapanel a fürdőszobádba

Infrapanel a fürdőszobába

Hazánkban általában eléggé kis helyiség jut a fürdőszobának, ezért nem mindegy, hogy a fűtőtest mekkora helyet foglal el a térben. De minek egyáltalán radiátorokat belegózni a szobába, ha akár egy tükör segítségével megoldható a kellemes meleg? Valóban ilyen egyszerű lenne?

Tovább olvasom »

Jövőre is lesz tél, érdemes korszerűsíteni!

Bár még esténként be kell kapcsolni kicsit a fűtést, de azért már a fő fűtésszezonnak vége! Fellélegezhetünk, ezt is túléltük, szerencsére kegyes volt az időjárás, és nem volt olyan zord az évszak. Érdemes azonban előre gondolkodni, és felkészülten várni a következő telet!

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar