Miért jobb az infrapanel fűtés, mint a hagyományos fűtésrendszerek?

Az infrapanel fűtés a jövő technológiája a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben: előnyei számosak, és az energiaháztartás szempontjából is kifizetődő lehet váltani erre a fűtési megoldásra. A cikkünkben bemutatjuk az infrapanelek előnyeit a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy olvasóink megalapozott döntést hozhassanak saját otthonuk fűtési rendszerének kiválasztásában.

Az infrapanel fűtés az infravörös sugárzás révén működik, ami a levegő helyett elsősorban a tárgyakat melegíti fel, így az energiahatékonyabb és egyenletesebb hőmérséklet-eloszlást eredményez. Az infrapanellel fűtött helyiségekben kevesebb hőveszteség tapasztalható, mivel a falakon és a padlón tárolódó hő érezhetően hosszabb ideig marad meg, és hát gondoljunk csak bele: szükségünk van nekünk arra, hogy a plafont melegítsük? Ugye, hogy nem?

További fontos különbség, hogy az infrapanel által generált hő nem szárítja ki a levegőt, ami sokkal egészségesebb és komfortosabb érzetet eredményez a helyiségben. Különösen fontos ez asztmás és allergiás betegek számára, akiknek a túl száraz levegő káros lehet. Számukra még az a jó hírünk is van, hogy mivel az infrapanel nem kelt fölösleges légmozgást a szobában, így a port, valamint a polleneket sem kavarja fel a levegőben, így valójában ez a tökéletes fűtési megoldás a légúti megbetegedéssel élők számára.

Az infrapaneles fűtés egy másik előnye a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben az alacsonyabb karbantartási költség, ami konktréten nulla forint. Mivel az infrapanelek nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, így valójában semmilyen karbantartást nem igényelnek. Csak időnként le kell törölgetni egy puha ronggyal, és készen is vagyunk. Számoljuk csak ki, hogy évente mennyi pénzt tudunk megtakarítani azzal, hogy nem kell szakembert hívnunk.

Emellett az infrapanelek általában könnyedén telepíthetők, és nem igényelnek különösebb munkálatokat a falakban vagy a padlóban. Tehát nem lesz felfordulás a lakásban, nincsenek magasra rúgó helyreállítási költségek sem a beszerelés után. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a fűtésrendszer kiépítésekor.

Az energiaháztartás szempontjából az infrapanel fűtés gyorsabb felmelegedést és hőleadást biztosít, azonnal érezhető komfortérzetet nyújtva a helyiségben. A felhasznált energia közel 100%-át hasznosítja, így ez egy valóban hatékony fűtési megoldás. Ez a szám a hagyományos fűtésrendszereknél egyébként 60% körül mozog. Az infrapanelek energiahatékonysága a szabályozásuk egyszerűségében is megmutatkozik, hiszen szobánként könnyedén állítható a kívánt hőmérséklet. Ha WIFI-n keresztül állítható termosztátot választunk, akár még a munkahelyünkről is szabályozhatjuk a hőmérsékletet.

Az infrapanel fűtés előnyei a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben többek között az energiahatékonyabb működés, az egészségesebb belső tér, az alacsonyabb karbantartási költségek és a könnyed telepítés. Az infrapanelek használata nemcsak az energiaháztartás javára válik, de hosszú távon is megbízható és kényelmes fűtési megoldást kínál otthonunk számára.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkon keresztül, de akár e-mailben is megrendelheted. Kérdés esetén keress minket bátran elérhetőségeinken!

Hasonló cikkek

Infrapanel vagy hőszivattyú - melyiket válasszam?

Infrapanel vagy hőszivattyú – melyiket válasszam?

Az elmúlt pár évben robbantak be a hőszivattyúk a köztudatba, azzal az üzenettel, hogy hatékony fűtési megoldást kínálnak, ráadásul kevésbé macerás telepítési eljárással, mint a hagyományos fűtésrendszerek. Most azt a témát járjuk körbe, hogy inkább infrapanelbe vagy inkább hőszivattyúba érdemes beruházni.

Tovább olvasom »

5 tévhit az infrapaneles fűtéssel kapcsolatosan

Az újdonságokat gyakran kíséri kétkedés, hiszen gyakran túl jónak tűnnek, hogy igazak legyenek. Az infrapanel egy új technológiát felhasználó fűtési megoldás, így nem csoda, hogy rengeteg kérdés merül fel a működésével kapcsolatosan. Mi most az 5 leggyakoribb tévhitet szeretnénk lerombolni.

Tovább olvasom »

Infrapanelt telepítenék, mire számíthatok?

Nagyon nehéz belevágni a fűtéskorszerűsítésbe, mert attól rettegünk, hogy egy vagyonba fog kerülni, ráadásul az egész lakást fel kell túrni miatta. Ez az igazság, vagy vajon csak egy tévhit? Lássuk, hogy mi a helyzet akkor, ha infrapaneles fűtésre váltasz!

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar