Miért jobb az infrapanel fűtés, mint a hagyományos fűtésrendszerek?

Az infrapanel fűtés a jövő technológiája a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben: előnyei számosak, és az energiaháztartás szempontjából is kifizetődő lehet váltani erre a fűtési megoldásra. A cikkünkben bemutatjuk az infrapanelek előnyeit a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy olvasóink megalapozott döntést hozhassanak saját otthonuk fűtési rendszerének kiválasztásában.

Az infrapanel fűtés az infravörös sugárzás révén működik, ami a levegő helyett elsősorban a tárgyakat melegíti fel, így az energiahatékonyabb és egyenletesebb hőmérséklet-eloszlást eredményez. Az infrapanellel fűtött helyiségekben kevesebb hőveszteség tapasztalható, mivel a falakon és a padlón tárolódó hő érezhetően hosszabb ideig marad meg, és hát gondoljunk csak bele: szükségünk van nekünk arra, hogy a plafont melegítsük? Ugye, hogy nem?

További fontos különbség, hogy az infrapanel által generált hő nem szárítja ki a levegőt, ami sokkal egészségesebb és komfortosabb érzetet eredményez a helyiségben. Különösen fontos ez asztmás és allergiás betegek számára, akiknek a túl száraz levegő káros lehet. Számukra még az a jó hírünk is van, hogy mivel az infrapanel nem kelt fölösleges légmozgást a szobában, így a port, valamint a polleneket sem kavarja fel a levegőben, így valójában ez a tökéletes fűtési megoldás a légúti megbetegedéssel élők számára.

Az infrapaneles fűtés egy másik előnye a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben az alacsonyabb karbantartási költség, ami konktréten nulla forint. Mivel az infrapanelek nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, így valójában semmilyen karbantartást nem igényelnek. Csak időnként le kell törölgetni egy puha ronggyal, és készen is vagyunk. Számoljuk csak ki, hogy évente mennyi pénzt tudunk megtakarítani azzal, hogy nem kell szakembert hívnunk.

Emellett az infrapanelek általában könnyedén telepíthetők, és nem igényelnek különösebb munkálatokat a falakban vagy a padlóban. Tehát nem lesz felfordulás a lakásban, nincsenek magasra rúgó helyreállítási költségek sem a beszerelés után. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a fűtésrendszer kiépítésekor.

Az energiaháztartás szempontjából az infrapanel fűtés gyorsabb felmelegedést és hőleadást biztosít, azonnal érezhető komfortérzetet nyújtva a helyiségben. A felhasznált energia közel 100%-át hasznosítja, így ez egy valóban hatékony fűtési megoldás. Ez a szám a hagyományos fűtésrendszereknél egyébként 60% körül mozog. Az infrapanelek energiahatékonysága a szabályozásuk egyszerűségében is megmutatkozik, hiszen szobánként könnyedén állítható a kívánt hőmérséklet. Ha WIFI-n keresztül állítható termosztátot választunk, akár még a munkahelyünkről is szabályozhatjuk a hőmérsékletet.

Az infrapanel fűtés előnyei a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben többek között az energiahatékonyabb működés, az egészségesebb belső tér, az alacsonyabb karbantartási költségek és a könnyed telepítés. Az infrapanelek használata nemcsak az energiaháztartás javára válik, de hosszú távon is megbízható és kényelmes fűtési megoldást kínál otthonunk számára.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkon keresztül, de akár e-mailben is megrendelheted. Kérdés esetén keress minket bátran elérhetőségeinken!

Hasonló cikkek

Az infrapanelek karbonlábnyoma: környezetbarát fűtési megoldás

A környezetünk állapota lassan rákényszerít minket arra, hogy minden téren a fenntartható megoldások irányába mozduljunk el. Ennek következtében egyre nagyobb igény mutatkozik olyan fűtési megoldások iránt, melyek csökkentik a karbonlábnyomot, és hozzájárulnak az energiatakarékossághoz. Ebben a cikkünkben az infrapanelek környezetbarát tulajdonságait vesszük sorra.

Tovább olvasom »

Teraszok újratöltve: a kültéri infra hősugárzók hatásai a környezetre és a pénztárcánkra

A teraszok népszerűsége töretlen, és egyre többen szeretnék otthonukat olyan kültéri élettérrel kibővíteni, ahol kellemesen eltölthetik az időt a szabadban. Azonban a hidegebb hónapokban vagy estéken gyakran szükség van egy melegedést biztosító megoldásra. A kültéri infra hősugárzók kitűnő választásnak bizonyulnak ilyen helyzetekben, hiszen energiahatékonyak, környezetbarátak és kellemes meleget biztosítanak.

Tovább olvasom »

Energiahatékony megoldás – infrapanel, a gazdaságos fűtésrendszer

Amikor otthonunk fűtéskorszerűsítésén gondolkodunk, természetesen számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Az álmunk egy olyan fűtésrendszer, ami egyszerűen beszerelhető, karban tartható, és költséghatékony a fenntartása. De van-e ilyen egyáltalán? Az infrapanel egy energia- és költséghatékony fűtési megoldás, amely az egyik lehető legjobb választás lehet. De lássuk az indokainkat!

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar