Milyen hősugárzót vásároljak a teraszra?

Most már valóban vége a nyárnak, a napsugarak melegét fél évig biztosan nélkülöznünk kell. Ha mi mégis szeretnénk az őszi és téli hónapokban is kint ülni a teraszon, esetleg éttermünk vagy kávézónk van, akkor a kültéri infra hősugárzó beszerzését mindenképpen érdemes megfontolnunk. Olvass tovább, ha még nem ismerős ez a technológia.Hogyan működik?

Az infra hősugárzó működése nem a levegő melegítésén alapul. Infravörös sugarakat bocsát ki, mely a környező tárgyakba ütközve felmelegíti azokat. Egyáltalán nem okoz égő érzést, ehelyett a bőr számára kellemes és természetes hatású hőt termel. Az infra hősugárzó által kiváltott érzést a legtöbben a napsugárzáshoz hasonlítják. Azzal a különbséggel, hogy az infrasugaraktól nem lehet leégni, semmilyen káros hatással nincs szervezetünkre.

Hol érdemes használni?

A kültéri infra hősugárzókat szabadtéri használatra alkották meg, de nehezen melegíthető beltéri területeken is megállják a helyüket. Az előbb ismertetett működési mechanizmus okán, energiahatékony módon, közvetlen hőt biztosít az emberek számára. Hogy miért jobb, mint egy sima hősugárzó? Kültéren a forró levegőt egy kis szellő is elfújhatja, beltéren pedig a meleg a „plafonon köt ki”. Ugye ismerős, amikor a galérián meg lehet sülni, lent a kanapén pedig megfagyunk?

Mennyire hatékony a működése?

A kültéri gázüzemű hősugárzókhoz viszonyítva akár 70-80%-os költségmegtakarítással élhetünk, ha az infra hősugárzót választjuk. Ráadásul míg a ventilátoros és gázmelegítőknek kell egy csomó idő, amíg felmelegítik a levegőt, addig az infra hősugárzó rendkívül gyorsan felmelegszik, és a hatása szinte azonnal érezhető.

Mire érdemes figyelni a választáskor?

Amennyiben kint szeretnénk alkalmazni, nagyon fontos az eszköz vízállósága. Ez azt jelenti, hogy az eszköznek minimum IP44-es besorolásúnak kell lennie. Az általunk forgalmazott infra hősugárzók IP65-ös értéket kaptak, így kifejezetten alkalmasak a kültéri használatra, az eső nem fog kárt tenni bennük.

Mennyire bonyolult a felszerelése?

A nálunk megvásárolható infra hősugárzó az alumínium felületű profilos vázának köszönhetően mennyezetre, falra vagy akár gerendára is szerelhető. A dobozban megtalálsz mindent, ami a rögzítéshez szükséges, ami 4 db rögzítőcsavar, a hozzájuk tartozó tipli, valamint egy felszerelési segédrajz is. Egyszerűen az álamhálózatra köthető, így bekötése nem igényel semmilyen speciális szakértelmet, bármely villanyszerelő könnyedén el tudja végezni.

Milyen egyéb előnyei vannak?

A hagyományos gáz hősugárzó tartályait cserélni kell, ráadásul hősugárzó égőfeje is elkoszolódhat. Ezzel ellentétben az infra hősugárzó semmilyen karbantartást nem igényel, és mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek, így azok cseréjére sem lesz szükség.

És bár sajnos az energiaválság közepette ezzel nem sokan törődnek, az infra hősugárzók nem bocsátanak ki Co2-t, így mindenképpen a környezettudatos alternatívák sorába tartoznak.

Termékeinket megrendelheted e-mailben vagy webshopunkon keresztül, ahogyan neked kényelmesebb! Ha bármilyen kérdésed adódik, fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Egyéb fűtések: pellet, fapellet, brikett

Hasonló cikkek

hu_HUMagyar