Hiedelmek vs. valóság – mi igaz ezekből az infrapanelekkel kapcsolatosan?

Bár az infrapanelek egyre népszerűbbek a fűtésrendszerek népszerűségi listáin, mégis még mindig számos hiedelem kering róluk a köztudatban. Miután feltérképeztük ezeket a tévhiteket, most szeretnénk eloszlatni azokat, és bemutatjuk az infrapanelek valódi tulajdonságait.

1. Tévhit: Az infrapanelek ugyanolyanok, mint a hősugárzók

Nem igaz! Az infrapanelek működési elve teljesen különbözik a hősugárzókétól. Az infrapanelek infrasugarakat bocsátanak ki, melyek hővé alakulnak, és nem a levegőt, hanem közvetlenül a helyiségben lévő tárgyakat, személyeket, valamint a falakat melegítik. Ezáltal hatékonyabban melegítik fel a teret, minimalizálva a hőveszteséget.

2. Tévhit: Az Infrapanel csak kisebb méretű helyiségek felfűtésére alkalmas

Nem igaz! Az infrapanelek sokféle helyiségben és környezetben használhatók. A modern dizájnnak köszönhetően könnyen illeszthetők a lakóterekbe, hálószobákba, fürdőszobákba és még a konyhába is. Rugalmas elhelyezésük lehetővé teszi, hogy ott fűtsék a teret, ahol éppen szükséges. Fontos figyelembe venni a helyiség adottságait, hogy a megfelelő panelméretet és teljesítményt válasszuk, és az is előfordulhat, hogy egyidejűleg több panel felszerelésére lesz szükségünk az egyenletes hőeloszlás érdekében. Online infrapanel kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámíthatod, hogy milyen teljesítményű infrapanel az, amely elegendő a szoba felfűtésére, de akár ennek megállapításában, akár a kivitelezésben is szívesen segítünk.

3. Tévhit: Az Infrapanelek magas energiafogyasztással járnak

Nemi gaz! Az infrapanelek rendkívül energiatakarékos megoldást kínálnak, mivel a felhasznált energia 98%-át hasznosítják – a hagyományos fűtésrendszerek a 60%-át. Mivel közvetlenül célozzák meg a tárgyakat és embereket, nincs szükség a levegő folyamatos fűtésére. Az egyenletes hőeloszlásnak köszönhetően nem fordulhat elő, hogy a plafonon már tojást lehetne sütni, a padló közelében, a kanapén pedig még szinte fázunk.

4. Tévhit: Az infrapanelek nem biztonságosak

Nem igaz! Ellentétben a hiedelmekkel, az infrapanelek rendkívül biztonságosak. Mivel nem melegítik fel a levegőt, nincs szén-monoxid veszély, és attól sem kell tartani, hogy bármi felgyullad. Az infravörös sugarak pedig nem károsítják a bőrt vagy a szemet, így teljesen biztonságosak a mindennapi használatra, sőt, még pozitív egészségügyi hatásaik is vannak.

5. Tévhit: Az infrapanelek csak luxuscikkek

Nem igaz! Az infrapanelek egyre megfizethetőbbek és elérhetőbbek. A kezdeti beruházás hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez az alacsony üzemeltetési költségek miatt. Egyre több háztulajdonos dönt az infrapanelek mellett a költséghatékonyság és a kényelem kombinációja miatt. Beszerelése abszolút nem igényel speciális szaktudást, és nem jár különösebb rombolással, ráadásul éves karbantartási költséggel sem kell számolnunk.

Az infrapanel tehát nemcsak egy modern és stílusos fűtési megoldás, hanem energiahatékony, biztonságos és sokoldalú rendszer is. Az elterjedt tévhitek eloszlatásával reméljük, hogy segítettünk a döntésben. Az infrapanel nem csak egy trend, hanem egy valóságos alternatíva az otthonok fűtéskorszerűsítéséhez.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, tekintsd meg termékeinket webshopunkon, amelyeket akár ott, akár e-mailben is meg tudsz rendelni. Bármilyen kérdésed adódik, keress minket bátran elérhetőségeinken, szívesen állunk rendelkezésedre!

Hasonló cikkek

Energiahatékony megoldás – infrapanel, a gazdaságos fűtésrendszer

Amikor otthonunk fűtéskorszerűsítésén gondolkodunk, természetesen számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Az álmunk egy olyan fűtésrendszer, ami egyszerűen beszerelhető, karban tartható, és költséghatékony a fenntartása. De van-e ilyen egyáltalán? Az infrapanel egy energia- és költséghatékony fűtési megoldás, amely az egyik lehető legjobb választás lehet. De lássuk az indokainkat!

Tovább olvasom »
Infrapanel telepítése

Az infrapanel telepítése és karbantartása pofonegyszerű

Az infrapanel a jövő fűtési technológiája, ami már ma is könnyedén elérhető. Még sokan használják a hagyományos fűtési megoldásokat, ami csupán azok ismertségének köszönhető. Az infrafűtés előnyei rendkívül sokrétűek, ráadásul azt kevesen tudják, hogy milyen egyszerű azokat telepíteni és karbantartani. Váltás infrapanelre Egy teljesen új fűtésrendszer telepítése ijesztőnek tűnhet, pedig

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar

Tél végi áreső!

Akár 10% kedvezmény

Vásárolj most infrapaneleket, és élvezd az akcióinkat!

Vásárolj legalább 200.000 Ft értékben és adunk 5% kedvezményt!

Ha a vásárlás értéke meghaladja a 300.000 Ft-ot, megduplázzuk a kedvezményt és 10%-al olcsóbban veheted meg termékeinket!

Yandiya Infrapanel Akció