Az Infrapanel Fűtés Telepítési Költségei

Az otthonod fűtésrendszerének kiválasztása és telepítése egy nagyon fontos, hosszútávú döntés, amit számos tényező befolyásolhat. Energiahatékonysága miatt egyre többen fontolgatják az infrapanelek beszerzését, pont emiatt sokan kíváncsiak arra, hogy milyen költségekkel kell számolni a telepítés során. Ebben a cikkben az infrapaneles fűtési megoldások költségeiről, valamint a befektetés hosszútávú előnyeiről olvashattok.

Infrapanel fűtésrendszer

Az infrapanel az egyik legmodernebb fűtési technológia, mely az infrasugarak segítségével melegíti fel a helyiségben lévő tárgyakat, személyeket és egyéb objektumokat. Sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos fűtésrendszerek, hiszen működése közvetlen, nem pedig a levegő melegítésén alapul.

Telepítési költségek

Az infrapanel fűtés endszer telepítési költségei több tényezőtől függenek: ilyen a lakóterület mérete, hogy mennyi infrapanelre van szükség, és természetesen az is befolyásolja, hogy milyen minőségű paneleket szerzünk be.

Az infrapanelek száma és teljesítménye

Az infrapanelek számát és méretét a fűtendő terület alapján kell kiválasztani, Minél nagyobb a terület, annál több panelre lesz szükség. Az infrapanelek teljesítménye is befolyásolja az árat: a nagyobb teljesítményű panelek hatékonyabban fűtik a teret. Természetesen ezek beszerzési költsége nagyobb lehet. Online kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámíthatja a szükséges panelek teljesítményét. Persze sok múlik a ház szigetelésén is, egy megfelelően szigetelt ház nyilván jobban tartja majd a meleget, és elegendő lesz kisebb teljesítményű infrapaneleket beszereznünk. Ha nem boldogulsz a kalkulációval, keress minket bátran elérhetőségeinken, szívesen segítünk!

Az infapanelek minősége

Mint minden más területen, itt is igaz lehet, hogy az olcsóbb darabok nem feltétlenül nyújtják majd ugyanazt a teljesítményt, mint a drágább, minőségi infrapanelek. Ez utóbbiak általában hosszabb élettartamot és hatékonyabb működést kínálnak, de ennek megfelelően magasabb áron. Kerüljük például a kerettel rendelkező infrapaneleket, hiszen ezek a keretek idővel leválhatnak, elkoszolódhatnak, és nemcsak az enteriőrünket rondíthatják el, így hamarabb kell megválnunk tőlük. Az általunk forgalmazott infrapanelek egytől egyig keret nélküli változatok, így biztos lehetsz abban, hogy hosszú távon számíthatsz rájuk.

Telepítés költsége

Az infrapanelek telepítése nem igényel semmilyen speciális szakértelmet, mint például egy hűtő-fűtő klíma esetében. Egyszerűen, néhány csavarral a falra szerelhető, és közvetlenül az áramkörre köthető. Mi ezt a megoldást javasoljuk, de ha valamiért ez nem szimpatikus számunkra, léteznek olyan variánsok, amelyeket egyszerűen a konnektorba kell bedugni, és már működnek is.

Egyéb költségek

Ilyen lehet a termosztát ára, ami attól is függ, hogy milyen típust választunk. Léteznek egyszerűbb, és akár Wifi-n keresztül, távolról is szabályozható darabok. Ami még felmerülhet, ha például ki kell cserélnünk az elavult vezetékeket a lakásban, de ezt idővel amúgy is meg kéne tennünk. Mindenesetre, ha szükség van rá, akkor ez is ide sorolandó.

Megéri-e a befektetés?

Röviden: igen. Az infrapanel telepítése alacsonynak mondható, és az infrapanelek akár életünk végéig is kiszolgálhatnak minket. Mivel ez egy energiatakarékos fűtési megoldás, így rengeteget spórolhatunk majd a fűtésszámlánkon. Amit még érdemes számításba venni, hogy semmilyen karbantartást nem igényel. Tehát elfelejthetjük az éves felülvizsgálattal járó macerát és költségeket.

Amennyiben infrapanelt szeretnél vásárolni, tekintsd meg aktuális választékunkat webshopunkon! Kérdés esetén keress minket bátran elérhetőségeinken, akár még a telepítésben is tudunk segíteni!

Hasonló cikkek

5 tévhit az infrapaneles fűtéssel kapcsolatosan

Az újdonságokat gyakran kíséri kétkedés, hiszen gyakran túl jónak tűnnek, hogy igazak legyenek. Az infrapanel egy új technológiát felhasználó fűtési megoldás, így nem csoda, hogy rengeteg kérdés merül fel a működésével kapcsolatosan. Mi most az 5 leggyakoribb tévhitet szeretnénk lerombolni.

Tovább olvasom »

Az infrapanelek karbonlábnyoma: környezetbarát fűtési megoldás

A környezetünk állapota lassan rákényszerít minket arra, hogy minden téren a fenntartható megoldások irányába mozduljunk el. Ennek következtében egyre nagyobb igény mutatkozik olyan fűtési megoldások iránt, melyek csökkentik a karbonlábnyomot, és hozzájárulnak az energiatakarékossághoz. Ebben a cikkünkben az infrapanelek környezetbarát tulajdonságait vesszük sorra.

Tovább olvasom »
Infrapanel telepítése

Az infrapanel telepítése és karbantartása pofonegyszerű

Az infrapanel a jövő fűtési technológiája, ami már ma is könnyedén elérhető. Még sokan használják a hagyományos fűtési megoldásokat, ami csupán azok ismertségének köszönhető. Az infrafűtés előnyei rendkívül sokrétűek, ráadásul azt kevesen tudják, hogy milyen egyszerű azokat telepíteni és karbantartani. Váltás infrapanelre Egy teljesen új fűtésrendszer telepítése ijesztőnek tűnhet, pedig

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar