Mennyire biztonságos az infrafűtés?

Az infravörös sugarak hallatán az infrapaneles fűtés sokak számára ijesztően hangzik. Mégis hogyan lehet biztonságos valami, ami sugarakat szór szét a lakásban? Pedig ez a fűtési technológia nemhogy veszélytelen, de még egészséges is. Elmagyarázzuk, hogy hogyan lehetséges ez.

Az teljesen normális, ha egy új technológiával kapcsolatosan eleinte aggályaink vannak. Mielőtt elkötelezzük magunkat a vásárlás és a mindennapi használat mellett, mindig bizonyosodjunk meg a valós veszélyekről. Ebben az írásunkban szeretnénk eloszlatni az alaptalan félelmeket, lássuk is a tényeket.

Mi az az infrapaneles fűtés?

Az infrapanelek működésük során infravörös sugarakat bocsátanak ki, melyek felmelegítik a környezetükben lévő tárgyakat. Ez a típusú sugárzás teljesen biztonságos, és nagyon hasonló a napsugarakhoz. A különbség abban rejlik, hogy az ultraibolya sugarakkal ellentétben az infravörös sugarak semmilyen veszélyt nem jelentenek számunkra. Csupán a kellemes hőérzet marad, mindennemű káros hatások nélkül.

Milyen hatásai lehetnek az infapanelek által gerjesztett hőnek?

A legtöbb hagyományos fűtésrendszer azon alapul, hogy a helyiség levegőjét melegíti fel. Ez nemcsak, hogy nem hatékony, de a folyamat során légáramlatok jönnek létre a szobában, hiszen a meleg levegő felemelkedik, ami a mennyezeten lehűl, majd ismét fel kell melegíteni azt. A légáramlatok rendkívül káros hatással lehetnek egészségünkre, mivel keringetik a port, ráadásul a falak megfelelő átmelegedésének hiányában, és a nedvesség hatására penészedés is kialakulhat a hideg foltokon.

Infrapaneles fűtéssel ez a probléma kizárható, hiszen az infravörös sugarak nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegíti fel. Ezáltal kellemesebb lesz a hőérzetünk, kevesebb lesz a por a levegőben, és a penészedés probémájától is megszabadulhatunk.

Nem veszélyes bekapcsolva hagyni az inrapaneleket?

Infrapaneljeink teljesen biztonságosak, számos elektromos melegítővel ellentétben bekapcsolva hagyhatjuk őket akkor is, amikor távol vagyunk otthonunktól. Nem fog semmi sem felgyulladni, ráadásul termosztátra is köthetjük őket. Ha így teszünk, akkor akár WIFI kapcsolaton keresztül mobilunkról is szabályozhatjuk a hőmérsékletet. Ha nem szeretnénk egész nap fűteni, de hazaérvén meleg lakásba érkeznénk, akkor csak kapcsoljuk be érkezés előtt, így nem kell az első órában sem fagyoskodnunk.

Hova szereljük fel, hogy 100%-ig biztonságban legyünk?

Az infrapanelek felülete működés közben forróvá válhat, ezért érdemes olyan helyre felszerelni őket, ahol sem a gyerkőcök, sem a kisállatok nem érik el őket. Kis méretüknek köszönhetően bárhová telepíthetjük őket, akár a falra, akár a plafonra szerelve is tökéletesen kifejtik hatásukat.

Ha további kérdéseid adódtak az infrapanelekkel kapcsolatosan, ajánljuk figyelmedbe a blogunk többi írását, melyekből rengeteg hasznos információt megtudhattok. Ha valamire még sem kapsz választ, keress minket bátran elérhetőségeinken. Infrapaneljeinket webshopunkban tudod megvásárolni.

Hasonló cikkek

Infrapanel a fürdőszobádba

Infrapanel a fürdőszobába

Hazánkban általában eléggé kis helyiség jut a fürdőszobának, ezért nem mindegy, hogy a fűtőtest mekkora helyet foglal el a térben. De minek egyáltalán radiátorokat belegózni a szobába, ha akár egy tükör segítségével megoldható a kellemes meleg? Valóban ilyen egyszerű lenne?

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar

Tél végi áreső!

Akár 10% kedvezmény

Vásárolj most infrapaneleket, és élvezd az akcióinkat!

Vásárolj legalább 200.000 Ft értékben és adunk 5% kedvezményt!

Ha a vásárlás értéke meghaladja a 300.000 Ft-ot, megduplázzuk a kedvezményt és 10%-al olcsóbban veheted meg termékeinket!

Yandiya Infrapanel Akció