Nem szeretem a csúnya radiátorokat, mit válasszak helyette?

A radiátorok effektíve sok helyet foglalnak el a lakásban, ráadásul meglehetősen kötött, hogy hova tudjuk elhelyezni őket. Mi van akkor, ha szeretnénk megszabadulni tőlük, mi a legjobb alternatíva helyettük?

Miért nem szeretjük a radiátorokat?

Életünk során hozzászokunk a radiátorok látványához, hiszen legtöbbünk számára gyerekkorunk óta része az életünknek. De attól még, hogy valamit nagyon régóta alkalmazunk, nem biztos, hogy szeretjük, az pedig még kétségesebb,

hogy nem alkottak az idő során olyan technológiákat, amelyekkel ki tudjuk váltani. A radiátor egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy egyszerűen csúnya. Vannak, akik megpróbálják okos megoldásokkal eltakarni, de ezzel azt érik el, hogy a hatékonyságuk tovább csökken. Hogy miért mondjuk, hogy tovább?

A radiátoroknál gyakran előfordul, hogy nem adják le az elvárt hőmennyiséget, mert egyszerűen elszennyeződtek. Elvileg legalább évente egyszer karban kéne őket tartani, de ezt a legtöbben idő- és pénzmegtakarítás miatt elhagyják. Vagy egyszerűen csak elfelejtik. Ez jelentős hőveszteséggel járhat.

Az is előfordul, hogy egy helyiség egyszerűen olyan kicsi, hogy minden négyzetcentiméter hasznos helyre szükségünk van. Ilyenkor a radiátorokat szívesen kiváltanánk valami más melegítő eszközzel úgy, hogy az ne menjen a hatékonyság rovására.

De ha szeretnénk megszabadulni a radiátoroktól, mi a megoldás?

Infrapanel, az új technológiás fűtési megoldás

Az infrapanel kiküszöböli a radiátoros hagyományos fűtési rendszerek minden hibáját. Vegyük őket sorra.

Az első a dizájn. Stílusos megjelenésüknek köszönhetően bármilyen enteriőrben megállják a helyüket. Legyen az akár alumínium vagy üveg infrapanel, diszkréten bújnak meg a térben. Ráadásul léteznek a speciális, ún. infratükrök, melyekről első pillantásra senki sem mondaná meg, hogy fűtésre szolgálnak. Úgy néznek ki, mint a normál tükrök, tökéletes, torzításmentes tükörképet adnak, mindemellett teljesértékű infrapanelként funkcionálnak.

Nem minden a jó megjelenés, de az infrapanel hatékonyságban is veri a hagyományos fűtési megoldásokat. Az általunk forgalmazott infrapanelek a felhasznált energia 98%-át hasznosítják, ráadásul, mivel nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegítik, így alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesebb hőérzetünk lesz. Attól sem kell tartanunk, hogy idővel csökken a hatékonyságuk, hiszen nincsenek benne mozgó alkatrészek, nincs mi elpiszkolódjon bennük, így semmilyen karbantartást nem igényelnek. Gondoljunk csak bele, már ezen éves szinten mennyit spórolhatunk.

Elhelyezésük is nagyon egyszerű. A falra és a plafonra is szerelhetjük őket, így alig foglalnak el helyet a szobában. A felszerelésük ráadásul semmilyen speciális szakértelmet nem igényel, így nem kell hónapokat várni a megfelelő szakemberre. (Egyébként az engedélyekre sem, mivel ezekre sincs szükség.) Néhány csavar segítségével a falra szerelhetőek, majd közvetlenül az áramra köthetőek.

Ahogy láthatjuk, az infrapanel egyszerűen, gyorsan, olcsón telepíthető és fenntartható megoldás, mely tökéletes alternatívája lehet bármilyen típusú fűtésrendszernek. Ha felkeltettük érdeklődésed, de még további kérdésed adódik, akkor böngészd át a blgounk további cikkeit, de munkatársaink is szívesen állnak rendelkezésedre elérhetőségeinken. Amennyiben már megszületett a döntés, webshopunkban tudod megvásárolni termékeinket.

Hasonló cikkek

Zajszennyezés nélküli élet: ismerje meg a csendes fűtésrendszert az infrapanel technológiával

A modern világ egyik legnagyobb kihívása a zajszennyezés, amely szinte mindennapos probléma otthonunkban és munkahelyünkön egyaránt. Azonban kevesen tudják, hogy létezik egy olyan megoldás, amely segít csökkenteni a zajszennyezést és egyben hatékonyan fűti otthonunkat. Ezt a technológiát hívják infrapanel fűtésnek, és az alábbiakban bemutatjuk, milyen előnyöket nyújt a csendes fűtésrendszer.

Tovább olvasom »
Infrapanel penész

Szabaduljunk meg a penésztől az infrafűtés segítségével!

Sajnos rengetegen küzdenek nap mint nap a penésszel, ráadásul ahol felbukkan, ott nagyon nehéz megszabadulni tőle. Az interneten is rengeteg penészölő tippet lehet találni, de hosszútávú megoldást igazából nem sok minden jelent. Ha unjuk már a rengeteg pénzt és energiát felemésztő küzdelmet, az infrapanel pozitív meglepetéseket tartogathat számunkra.

Tovább olvasom »

Az Infrapanel Fűtés Telepítési Költségei

Az otthonod fűtésrendszerének kiválasztása és telepítése egy nagyon fontos, hosszútávú döntés, amit számos tényező befolyásolhat. Energiahatékonysága miatt egyre többen fontolgatják az infrapanelek beszerzését, pont emiatt sokan kíváncsiak arra, hogy milyen költségekkel kell számolni a telepítés során. Ebben a cikkben az infrapaneles fűtési megoldások költségeiről, valamint a befektetés hosszútávú előnyeiről olvashattok.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar