Mennyezetre szerelhető infrapanelek

Az infrapanelek egyik nagy előnye a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy rendkívül kis helyet foglalnak, és sokkal rugalmasabban el lehet őket helyezni, mint például a radiátorokat. De valóban lehetséges, hogy akár a plafonra is felszerelhetjük őket?

Sokan nem tudnak elszakadni attól a gondolkodásmódtól, hogy a fűtőtestnek az ablak előtt a helye. Természetesen az infrapaneleket is el lehet ott helyezni, bár ezt kevésbé javasoljuk. Ennek oka az infrapanelek működési technológiájában rejlik. A kibocsátott infrasugarak ugyanis nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegítik. Emiatt nem szerencsés, ha olyan helyre telepítjük, ahol egyből egy csomó bútor állja az útját, ugyanis ez megakadályozza, hogy ezek a sugarak a leghatékonyabban vissza tudjanak verődni, és folytatni tudják útjukat, hogy további tárgyakat melegíthessenek fel.  Az infrapaneleket pont emiatt leginkább a falra vagy a plafonra érdemes felszerelni.

Miért ideális hely a mennyezet az infapanelek számára?

Először is, mert így a legbiztonságosabb. Az infrapanelek működés közben felmelegednek, ezért érdemes olyan területre telepíteni őket, ahol még a gyerkőcök és a kiskedvencek sem férnek hozzá. Másodszor, így lesznek a lehető leghatékonyabbak. Az infravörös sugarak a padló felé indulnak útnak, ahonnan visszaverődnek, és a lehetelő legjobb hőmérsékleteloszlást biztosítják. Ráadásul ezáltal az ablakon keresztül is minimális lesz a hőleadás.

A lehető legjobb helykihasználás

Az infrapaneleket azért is imádjuk, mert lényegében alig foglalnak el hasznos teret a szobában. Így sokkal több hely jut a bútoroknak vagy a közlekedésnek. Azt, hogy hány darab és milyen teljesítményű infrapanelre lesz szükségünk, könnyedén kikalkulálhatjuk. Például egy 800W-os alumínium infrapanel egy kb. 10-12 négyzetméteres helyiség befűtésére alkalmas. Amennyiben lakóingatlan fűtését szeretnénk megoldani vele, a legtöbb szobába elegendő lesz egyetlen panel telepítése.

Tökéletesen illeszkedik a kazettás mennyezethez

Az infrapaneleket nagyobb terek, például irodák fűtésére is használhatod. Sok irodaházban található kazettás mennyezet, amihez a 60×60 centiméteres, 350W-os alumínium infrapanelünk tökéletesen passzol. Ugyanis a sztenderd kazetta helyére is be lehet szerelni. Akkor a leghatékonyabb, ha az asztalok feletti részre telepítitek, így a lehető legtökéletesebb hőeloszlást biztosítja.

Plafonra szerelhető infrapanel
További előnyök

Tudtad, hogy a hagyományos fűtésrendszereknél a hő 30-35%-a a tetőn, 18-25%-a pedig a falakon keresztül veszik el? Az infrasugarak nem hatolnak át a falakon, hanem felmelegítik azokat, majd visszaverődnek, és tovább haladnak a térben. A plafonon történő elhelyezés esetén még a hőeloszlás is a lehető legtökéletesebb lesz a helyiségben.

Amennyiben segítséget szeretnél kérni azzal kapcsolatosan, hogy hova lenne érdemes elhelyezned az infrapaneled, vagy bizonytalan vagy abban, hogy mekkora teljesítményűre lenne szükséged, keress minket bátran elérhetőségeinken. Infrapaneljeinket beszerezheted webshopunkban, melyek beszerelését kérés esetén akár szakembereinktől is megrendelheted.

Hasonló cikkek

Infrapanel vagy hőszivattyú - melyiket válasszam?

Infrapanel vagy hőszivattyú – melyiket válasszam?

Az elmúlt pár évben robbantak be a hőszivattyúk a köztudatba, azzal az üzenettel, hogy hatékony fűtési megoldást kínálnak, ráadásul kevésbé macerás telepítési eljárással, mint a hagyományos fűtésrendszerek. Most azt a témát járjuk körbe, hogy inkább infrapanelbe vagy inkább hőszivattyúba érdemes beruházni.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar