5 tévhit az infrapaneles fűtéssel kapcsolatosan

Az újdonságokat gyakran kíséri kétkedés, hiszen gyakran túl jónak tűnnek, hogy igazak legyenek. Az infrapanel egy új technológiát felhasználó fűtési megoldás, így nem csoda, hogy rengeteg kérdés merül fel a működésével kapcsolatosan. Mi most az 5 leggyakoribb tévhitet szeretnénk lerombolni.

1. Az infravörös sugarak károsak

Ez a kijelentés egyáltalán nem állja meg a helyét, sőt pont az ellenkezője az igaz. Kutatások támasztják alá, hogy az infravörös sugarak nagyon jó hatással vannak az egészségünkre. Ennek egyik oka, hogy az infrapanelek által kibocsátott sugarak nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegítik. Így nem keletkezik légáramlat, nincs szálló por a levegőben. Tehát allergiásoknak és különböző légúti megbetegedésben – például asztmában – szenvedő érintettek számára is nagyszerű megoldás. További előnye ennek a technológiának, hogy a falak állandóan melegek, tehát szárazak maradnak, így nem tud megtelepedni rajtuk a penész sem. Ez nem csupán esztétikai kérdés, huzamosabb ideig penészes környezetben tartózkodni komoly egészségügyi kockázatot jelent.

2. Az infrapanelek tulajdonképpen fűtőtestek

Az infrapanel egyáltalán nem összekeverendő az elektromos fűtőtestekkel, radiátorokkal. Bár az infrapanel felülete felmelegszik, de egyáltalán nem a levegő melegítésén alapul a technológia. az infravörös sugarak a napsugárzáshoz hasonlóan felmelegítik a tárgyakat, amelyekbe beleütköznek, de nem kell aggódnunk, egyáltalán nincs semmilyen káros hatásuk, mint az UV sugaraknak. Ami viszont nagyon szuper, hogy ha infrapanelekkel fűtünk, akkor a napsütéshez hasonló, kellemes hőérzetünk lesz. Nagy előnyük a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy alacsonyabb hőmérsékleten is sokkal kellemesebb hőérzetet biztosítanak.

3. Az infravörös sugaraktól le tudunk barnulni

Az infrapanelek egyáltalán nem okoznak barnaságot a bőrünkön. Ahogyan az előbb is említettük, hasonló hőérzetet biztosítanak, mint az UV sugarak, de nem azonosak vele. Sem káros, sem barnító hatásuk nincsen. Az UV sugarak az infravörös sugarakkal szemben áthatolnak a bőrön, károsítják a sejteket és rengeteg problémát okozhatnak. Az infrasugarak azonban hosszabb hullámhosszal rendelkeznek, így semmilyen egészségkárosító hatásunk nincs. Az általunk forgalmazott infrapanelek rendelkeznek minden olyan minőségi tanúsítvánnyal, melyek garantálják, hogy teljesen biztonságos a használatuk.

4. Az infrapanel veszélyes a gyermekekre

Teljesen érthető, hogy gyermekeinket szeretnénk megóvni minden rájuk leselkedő veszélytől, de meg kell nyugtatnunk, az infrapanel nem okoz számukra semmilyen problémát. Amit mindenképpen javasolni szoktunk, hogy az infrapaneleket úgy helyezzük el – a falon vagy a mennyezeten -, hogy azt gyermekeink és kiskedvenceink se tudják elérni, így biztosan nem fogják még véletlenül sem megégetni magukat.

5. Az infrapanelek zavarhatják elektromos készülékeinket

Ez a kijelentés egyáltalán nem állja meg a helyét. Az infravörös sugarak teljesen más frekvencián mozognak, mint a háztartásban használt különféle eszközök. Semmilyen hatással nincsenek azok működésére, így emiatt biztosan nem kell aggódnunk.

Ha bármilyen további aggályod, kérdésed merül felne az infrapanelekkel vagy azok működésével kapcsolatosan, érdemes átböngészned a blogunk további cikkeit. De munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésedre elérhetőségeinken. Keress minket bátran! Az általunk forgalmazott infrapaneleket webshopunkon keresztül tudod megrendelni.

Hasonló cikkek

10 ok, amiért érdemes infrapanelt választanod

Fűtésrendszerünk kiválasztása nagy körültekintést igényel, hiszen számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Az infrapanel egy olyan új technológiás megoldás, mely a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben számos előnnyel kecsegtet. Ha még hezitálsz a döntésben, íme, 10 érv, ami miatt érdemes lehet az infrapanelek mellett letenni a voksod.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar