Infrapanel telepítése

Az infrapanel telepítése és karbantartása pofonegyszerű

Az infrapanel a jövő fűtési technológiája, ami már ma is könnyedén elérhető. Még sokan használják a hagyományos fűtési megoldásokat, ami csupán azok ismertségének köszönhető. Az infrafűtés előnyei rendkívül sokrétűek, ráadásul azt kevesen tudják, hogy milyen egyszerű azokat telepíteni és karbantartani.

Váltás infrapanelre

Egy teljesen új fűtésrendszer telepítése ijesztőnek tűnhet, pedig az infrafűtéstől egyáltalán nem kell tartani. Az infrapaneleket könnyedén, akár szakértő bevonása nélkül is felszerelhetjük. Akár a régi fűtésrendszerünket szeretnénk korszerűbbre cserélni, akár egy teljesen új ingatlanba van szükségünk fűtőtestekre, az infrapanelt mindenképpen érdemes számításba vennünk. Az infrapanel azon ritka fűtésrendszerek egyike, amely semmilyen engedélyeztetést nem igényel. Már ezzel rengeteg időt és pénzt is spórolhatunk.

Mi van a dobozban?

Nem itt fogjuk kiélni a legózási vágyunkat, hiszen alig van szükségünk különböző eszközökre a felszereléshez. Az általunk küldött dobozban ott lapul a gyönyörű, keret nélküli infrapanel. Ez vagy alumíniumból vagy biztonsági edzett üvegből készül. A tápkábel a hátsó panelhez van csatlakoztatva, egy nagy teherbírású, flexibilis kábellel és egy csatlakozóval. A dobozban megtalálható még a telepítési útmutató a szerelési sablonnal és a szükséges rögzítőelemekkel. Tehát mindent megkapsz, amire szükséged lesz.

Az infapanel telepítése

Az infrapanel felszereléséhez csupán néhány lépésből áll, semmilyen szakértői segítséget nem igényel. Csak bedugod a konnektorba, és már használhatod is. Használd a mellékelt telepítési sablont a csavarok pontos helyének meghatározásához. Egy kis fúrás, 4 db csavar, és már kész is. Ugye milyen egyszerűen hangzik?

Hova szereljük fel az infrapaneleket?

A hagyományos fűtésrendszereknél ahhoz szoktunk, hogy viszonylag kötött helye van a radiátorok, fűtőtestek felszerelésének. Az infrapanel ehhez képest sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít számunkra. Falra és mennyezetre is szerelhetjük, és attól sem kell tartanunk, hogy az infrapaneltől távolodva hideg foltok maradnak a szobában. Ez annak köszönhető, hogy az infrapanel nem a levegőt, hanem a falakat és a szobában lévő tárgyakat melegíti, így sokkal egyenletesebb és kellemesebb hőérzetet biztosít. Arra azért mindenképpen figyeljünk, hogy távol legyen a kíváncsi kezektől, hiszen a forró felülettel könnyedén megégethetjük magunkat. Arra fokozottan ügyeljünk, hogy kisgyermekek és háziállatok semmiképpen se érjék el.

Az infrapanel nem igényel karbantartást

Mivel az infrapaneles fűtésrendszerek nem tartalmaznak mozgó, kopó alkatrészeket, ezért rendszeres karbantartásra nem lesz szükségünk. Ugye, milyen jó hír, hogy nem kell évente könyörögnünk a szerelőnek, hogy kisebb vagyonokat fizethessünk neki, ha egyáltalán hajlandó kijönni hozzánk? Már csak az éves karbantartáson elképesztő összegeket tudunk megspórolni. A infrapanelek, ha csak nem ütjük-verjük mondjuk egy költözés közben, sokáig kiszolgálnak minket.

Az infrapanel tisztítása

Az infrapaneleket rendkívül könnyű tisztántartani. Csak annyi a dolgunk, hogy időnként egy tiszta, száraz ruhával letörölgetjük. Sima felületének köszönhetően ez nem nagy mutatvány. Amire azonban mindenképpen figyeljünk oda, hogy a tisztítás előtt kapcsoljuk ki, nehogy megégessük magunkat!

Az egyszerű telepítésen és karbantartáson kívül infrapeneljeink számos előnnyel bírnak. Amennyiben bármilyen kérdése adódik, forduljon bátran szakembereinkhez. Ehhez használhatja az üzenetküldő űrlapunkat, de ha Önnek kényelmesebb, kereshet minket az info@infrapanel-futes.hu e-mail címen vagy a +36 20 515 4252-es telefonszámon.

Hasonló cikkek

5 tévhit az infrapaneles fűtéssel kapcsolatosan

Az újdonságokat gyakran kíséri kétkedés, hiszen gyakran túl jónak tűnnek, hogy igazak legyenek. Az infrapanel egy új technológiát felhasználó fűtési megoldás, így nem csoda, hogy rengeteg kérdés merül fel a működésével kapcsolatosan. Mi most az 5 leggyakoribb tévhitet szeretnénk lerombolni.

Tovább olvasom »

Mennyire biztonságos az infrafűtés?

Az infravörös sugarak hallatán az infrapaneles fűtés sokak számára ijesztően hangzik. Mégis hogyan lehet biztonságos valami, ami sugarakat szór szét a lakásban? Pedig ez a fűtési technológia nemhogy veszélytelen, de még egészséges is. Elmagyarázzuk, hogy hogyan lehetséges ez. Az teljesen normális, ha egy új technológiával kapcsolatosan eleinte aggályaink vannak. Mielőtt

Tovább olvasom »

Mennyezetre szerelhető infrapanelek

Az infrapanelek egyik nagy előnye a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy rendkívül kis helyet foglalnak, és sokkal rugalmasabban el lehet őket helyezni, mint például a radiátorokat. De valóban lehetséges, hogy akár a plafonra is felszerelhetjük őket? Sokan nem tudnak elszakadni attól a gondolkodásmódtól, hogy a fűtőtestnek az ablak előtt a helye.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar