Infrapanel vélemények

5 ok, amiért érdemes infrafűtést választani

Fűtésrendszerünk kiválasztása egy hosszútávú döntés, hiszen ez nem olyan dolog, amit minden évben lecserélünk. Ezért is érdemes ezt jól átgondolni, mielőtt belevágunk. A hagyományos fűtésrendszereknek számos olyan hátránya van, amit az infrapanel alkalmazásával kiküszöbölhetünk. Lássuk az öt legütősebb érvünket.

1. Energiahatékonyság

Az infrapanelek sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a sokak által alkalmazott – gáz vagy elektromos – fűtési berendezések. Természetesen a megfelelő hőszigetelés fontosságára felhívjuk a figyelmet, azonban elmondható, hogy az infrapaneles megoldások a régebbi, korszerűtlenebb ingatlanok esetében is jelentős költségmegtakarítással járhatnak. Ez annak köszönhető, hogy a felhasznált energia kb. 98%-át hasznosítják, mellyel messze felülmúlja versenytársait. Így éves energiafelhasználásodat akár 30-60%-kal csökkentheted.

2. Nincsenek karbantartási költségek

Ugye te sem szereted, hogy évente fel kell hívnod a megfelelő szakembert, hogy átnézze a fűtésrendszered? Ez egyrészt folyamatos stresszt jelent, hiszen a hozzáértőkből hiány van, kontárokba viszont nem is olyan nehéz belefutni. Ráadásul ez évről évre folyamatos kiadás számodra. Egy kis alkatrész ára, amit állítólag nehéz beszerezni, az 5 perces munka, ami súlyos tízezrekbe kerül, a szabadnap, amit ki kell venned, mert este senki nem hajlandó kijönni és az egekbe szökő munkadíjak. Ismerős? Mindezt elfelejtheted, ha az infrapanelt választod. Nincsenek kopó alkatrészek, nem igényel karbantartást. Számold csak ki, hogy ezzel pár év alatt milyen összegeket tudsz megspórolni.

Infrapanel előnyei

3. Pofonegyszerűen telepíthető

Az infra fűtőpanel telepítése nem igényel speciális szaktudást, valójában 4 db csavar segítségével a falra helyezhető. Beköthető közvetlenül konnektorba, konnektoros termosztátba vagy akár központi termosztátba is. Sok fűtésrendszerrel ellentétben nem kellenek hozzá engedélyek, mellyel rengeteg időt, energiát és pénzt is megspórolhatunk.

4. Prémium megjelenés

Infrapaneljeink keretnélküliek, ami a kerettel rendelkező versenytársakkal szemben több előnnyel is jár. Egyik fő érv, hogy ezáltal sokkal tartósabbak, hiszen a keret a használat során idővel leválhat, ami nem csak esztétikai problémát jelent, a funkcionalitás is sérül. Másrészt a keretnélküli változatok sokkal inkább illeszkednek a helyiség enteriőrjébe, szinte belesimulnak a környezetbe.

5. Soha többé penész

Az infrafűtés a levegő helyett az épület anyagát melegíti, mely tovább megtartja a meleget, ráadásul így a falak folyamatosan melegek maradnak. Ezáltal megszűnik a nyirkosság, a szoba minden pontja azonos hőmérsékletű lesz. Ez a száraz környezet pedig távol tartja az esztétikai és egészségügyi szempontból is rendkívül káros penészt. Évek hosszú küzdelme szűnhet meg azzal, ha az infrapanel mellett teszed le a voksod. Telepítheted az egész lakásba, de akár egy-egy problémás helyiség kiegészítő fűtéseként is alkalmazhatod.

Tehát ha egy olcsóbb, hatékonyabb, egészségesebb fűtésrendszerre vágysz, az infrapanel tökéletes megoldás. Amennyiben döntöttél, látogass el webshopunkba, kérdés esetén pedig keress minket bátran elérhetőségeinken.

Hasonló cikkek

hu_HUMagyar