Infrapanel penész

Szabaduljunk meg a penésztől az infrafűtés segítségével!

Sajnos rengetegen küzdenek nap mint nap a penésszel, ráadásul ahol felbukkan, ott nagyon nehéz megszabadulni tőle. Az interneten is rengeteg penészölő tippet lehet találni, de hosszútávú megoldást igazából nem sok minden jelent. Ha unjuk már a rengeteg pénzt és energiát felemésztő küzdelmet, az infrapanel pozitív meglepetéseket tartogathat számunkra.

De mitől is keletkezik a penész, és mi a gond vele?

Az olyan lakásokban és házakban, ahol nincs megfelelő szellőzés, páraelvezetés, nagy eséllyel alakul ki penész. Télen a probléma szinte minden esetben súlyosbodik, hiszen ilyenkor, ha nem megfelelően fűtjük ki a helyiséget, az nedves foltokhoz vezethet, ami nagyban hozzájárul a penész továbbterjedéséhez és burjánzásához. Az persze szemmel látható, hogy milyen károkat okoz a lakásban, rendkívül csúnya és tönkreteszi a falat. Ami elsőre lehet, hogy nem szembetűnő, hogy nagyon súlyos egészségügyi problémákat is okozhat. Ezek főként légzőszervi megbetegedések, fertőzések, allergiák, amelyek egy meglévő alapbetegség nélkül is súlyos gondokat jelenthetnek, azzal együtt pedig beláthatatlanok a következmények. Nem biztos, hogy elsőre észreveszünk bármit is a tünetekből, azonban biztosak lehetünk benne, hogy hosszú távon a panaszok nem maradnak el.

Amikor felfedezzük a penészt, az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy eltávolítjuk a falból, az újbóli kialakulás érdekében pedig lecseréljük a szigetelést, rendbe hozzuk a nyílászáróinkat és igyekszünk melegen tartani az érintett helyiségeket. Általában télen jön a „vizsga”, ekkor tudjuk meg ugyanis, hogy jól dolgoztunk-e. Sajnos a legtöbb esetben kiderül, hogy a hagyományos fűtési rendszerek használata még a többi óvintézkedés mellett sem elegendő. Ennek az az oka, hogy ezek a fűtési megoldások a levegő melegítésén alapulnak, és hiába a normális hőérzet, a falak hidegek maradnak. A hideg falak, pedig a lecsapódott pára miatt ismét penészesedéshez vezetnek. A levegő cirkulálása még tovább ront a helyzeten.

Miben segít az infrapanel?

Az infrapaneles fűtési megoldások sokkal hatékonyabban segítik elő a penésszel való küzdelmet. Ennek alapvető oka, hogy az infrapanel által kibocsátott infravörös sugarak nem a levegőt, hanem a szobában lévő tárgyakat és a falakat melegíti fel. Ezáltal sokkal jobb hőérzetet teremtenek, ráadásul a falakat sem hagyják kihűlni. A folyamatosan melegített falak nem tudnak ismételten nedvessé válni, ami megakadályozza a penész kialakulását. Légáramlat sem keletkezik, ami szintén tovább gátolja a makacs probléma újbóli kialakulását. A módszer olyannyira működik, hogy még a folyton párás fürdőszobákban is megállja a helyét. Az infrafűtés egészségre gyakorolt hatása nem csupán a penészedés megakadályozása miatt vitathatatlan, erről korábbi cikkünkben írtunk részletesebben.

Az infrapaneles fűtéssel akár teljesen megszüntetheti a penész kialakulását és a nedves foltokat a lakásban. Nem ez az egyetlen pozitív tulajdonsága, egy igazán környezet- és pénztárcabarát megoldás, akár a telepítését, akár a fenntartását nézzük. Amennyiben bármilyen kérdése adódik, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, ha pedig meghozta a döntést, tekintse meg termékeinket a webshopunkban. További érdekességekért kövesse Facebook oldalunkat!

Hasonló cikkek

Infrapanelt telepítenék, mire számíthatok?

Nagyon nehéz belevágni a fűtéskorszerűsítésbe, mert attól rettegünk, hogy egy vagyonba fog kerülni, ráadásul az egész lakást fel kell túrni miatta. Ez az igazság, vagy vajon csak egy tévhit? Lássuk, hogy mi a helyzet akkor, ha infrapaneles fűtésre váltasz!

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar