Infrapanel penész

Szabaduljunk meg a penésztől az infrafűtés segítségével!

Sajnos rengetegen küzdenek nap mint nap a penésszel, ráadásul ahol felbukkan, ott nagyon nehéz megszabadulni tőle. Az interneten is rengeteg penészölő tippet lehet találni, de hosszútávú megoldást igazából nem sok minden jelent. Ha unjuk már a rengeteg pénzt és energiát felemésztő küzdelmet, az infrapanel pozitív meglepetéseket tartogathat számunkra.

De mitől is keletkezik a penész, és mi a gond vele?

Az olyan lakásokban és házakban, ahol nincs megfelelő szellőzés, páraelvezetés, nagy eséllyel alakul ki penész. Télen a probléma szinte minden esetben súlyosbodik, hiszen ilyenkor, ha nem megfelelően fűtjük ki a helyiséget, az nedves foltokhoz vezethet, ami nagyban hozzájárul a penész továbbterjedéséhez és burjánzásához. Az persze szemmel látható, hogy milyen károkat okoz a lakásban, rendkívül csúnya és tönkreteszi a falat. Ami elsőre lehet, hogy nem szembetűnő, hogy nagyon súlyos egészségügyi problémákat is okozhat. Ezek főként légzőszervi megbetegedések, fertőzések, allergiák, amelyek egy meglévő alapbetegség nélkül is súlyos gondokat jelenthetnek, azzal együtt pedig beláthatatlanok a következmények. Nem biztos, hogy elsőre észreveszünk bármit is a tünetekből, azonban biztosak lehetünk benne, hogy hosszú távon a panaszok nem maradnak el.

Amikor felfedezzük a penészt, az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy eltávolítjuk a falból, az újbóli kialakulás érdekében pedig lecseréljük a szigetelést, rendbe hozzuk a nyílászáróinkat és igyekszünk melegen tartani az érintett helyiségeket. Általában télen jön a „vizsga”, ekkor tudjuk meg ugyanis, hogy jól dolgoztunk-e. Sajnos a legtöbb esetben kiderül, hogy a hagyományos fűtési rendszerek használata még a többi óvintézkedés mellett sem elegendő. Ennek az az oka, hogy ezek a fűtési megoldások a levegő melegítésén alapulnak, és hiába a normális hőérzet, a falak hidegek maradnak. A hideg falak, pedig a lecsapódott pára miatt ismét penészesedéshez vezetnek. A levegő cirkulálása még tovább ront a helyzeten.

Miben segít az infrapanel?

Az infrapaneles fűtési megoldások sokkal hatékonyabban segítik elő a penésszel való küzdelmet. Ennek alapvető oka, hogy az infrapanel által kibocsátott infravörös sugarak nem a levegőt, hanem a szobában lévő tárgyakat és a falakat melegíti fel. Ezáltal sokkal jobb hőérzetet teremtenek, ráadásul a falakat sem hagyják kihűlni. A folyamatosan melegített falak nem tudnak ismételten nedvessé válni, ami megakadályozza a penész kialakulását. Légáramlat sem keletkezik, ami szintén tovább gátolja a makacs probléma újbóli kialakulását. A módszer olyannyira működik, hogy még a folyton párás fürdőszobákban is megállja a helyét. Az infrafűtés egészségre gyakorolt hatása nem csupán a penészedés megakadályozása miatt vitathatatlan, erről korábbi cikkünkben írtunk részletesebben.

Az infrapaneles fűtéssel akár teljesen megszüntetheti a penész kialakulását és a nedves foltokat a lakásban. Nem ez az egyetlen pozitív tulajdonsága, egy igazán környezet- és pénztárcabarát megoldás, akár a telepítését, akár a fenntartását nézzük. Amennyiben bármilyen kérdése adódik, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, ha pedig meghozta a döntést, tekintse meg termékeinket a webshopunkban. További érdekességekért kövesse Facebook oldalunkat!

Hasonló cikkek

Infrapanel hálószoba

Infrapanel a hálószobádba

A hálószoba fűtésének kialakítása gyakran jelent kihívást. Egyrészt sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy túl kicsi a hely, és egyszerűen a radiátorok telepítése komoly logisztikai feladat. Másrészt az is előfordulhat, hogy szeretnénk, ha a hálószobánk hőmérséklete eltérne a lakás többi részétől. Nézzük, hogy érdemes-e ebben a helyiségben infrapaneles megoldásban gondolkodni.

Tovább olvasom »

Infrapanel és napelemes rendszerek: mire kell odafigyelni a telepítéskor? I.

Az elmúlt években egyre nő azoknak a háztartásoknak a száma, ahol elektromos fűtésrendszert telepítenek. Nem is csoda, hiszen egyre hatékonyabb és gazdaságosabb a működésük. Az infrapanel ezek közül az egyik legmodernebb fűtési megoldás, tökéletes azok számára, akik minimalizálni szeretnék a fűtési költségeket. Napelemes rendszerre kötve pedig akár nullára is redukálhatjuk

Tovább olvasom »

Teraszok újratöltve: a kültéri infra hősugárzók hatásai a környezetre és a pénztárcánkra

A teraszok népszerűsége töretlen, és egyre többen szeretnék otthonukat olyan kültéri élettérrel kibővíteni, ahol kellemesen eltölthetik az időt a szabadban. Azonban a hidegebb hónapokban vagy estéken gyakran szükség van egy melegedést biztosító megoldásra. A kültéri infra hősugárzók kitűnő választásnak bizonyulnak ilyen helyzetekben, hiszen energiahatékonyak, környezetbarátak és kellemes meleget biztosítanak.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar

Tél végi áreső!

Akár 10% kedvezmény

Vásárolj most infrapaneleket, és élvezd az akcióinkat!

Vásárolj legalább 200.000 Ft értékben és adunk 5% kedvezményt!

Ha a vásárlás értéke meghaladja a 300.000 Ft-ot, megduplázzuk a kedvezményt és 10%-al olcsóbban veheted meg termékeinket!

Yandiya Infrapanel Akció