Jövőre is lesz tél, érdemes korszerűsíteni!

Bár még esténként be kell kapcsolni kicsit a fűtést, de azért már a fő fűtésszezonnak vége! Fellélegezhetünk, ezt is túléltük, szerencsére kegyes volt az időjárás, és nem volt olyan zord az évszak. Érdemes azonban előre gondolkodni, és felkészülten várni a következő telet!

Az energiaárak elszállása, valamint a rezsicsökkentési támogatás szűkülése sokakat késztetett arra, hogy hirtelen más megoldás után nézzen. Van, aki komplett fűtéskorszerűsítésbe kezdett, de a szakemberek előjegyzése hamar megtelt, így nem mindenki tudta már ezt a telet a legoptimálisabb keretek között eltölteni.

Pont emiatt sok átmeneti megoldás született. De lássuk be, mégis ki akar élete végéig például fával fűteni? Hosszútávon érdemes olyan fűtési megoldást választanunk, ami a kényelmi szintünket sem zavarja, és pénztárcánkat is kíméli.

Tőlünk egyébként rengetegen vásároltak infrapaneleket, kiegészítő fűtésnek. És büszkék vagyunk rá, hogy közülük most sokan megkerestek minket, hogy a teljes fűtésrendszerünket szeretnék lecserélni infrapanelekre. Persze mi ezen nem igazán lepődünk meg, hiszen az infrapanel valóban az egyik legtakarékosabb fűtési megoldás napjainkban. Akár 30-60%-ot is spórolhatunk a fűtésszámlánkon, ami több dolognak is köszönhető.

Egyrészt rendkívül energiatakarékos, a felhasznált energia közel 100%-át meleggé alakítja. Tehát ugyanazt a hőmennyiséget jóval kevesebb energiafelhasználással tudja előállítani, mint más fűtésrendszerek. Másrészt ami nagyon kellemessé teszi a hőérzetet, hogy az infrapanel által kibocsájtott infrasugarak nem a levegőt, hanem a lakásan lévő tárgyakat és a falakat melegítik. Ezáltal sokkal kellemesebb hőérzetet biztosítanak, és a hőeloszlás is sokkal egyenletesebb lesz. Biztosan tapasztaltad már, főleg nagy belmagasságú lakások esetében, hogy meglehetősen általános, hogy a plafon közelében már szinte tojást lehet sütni, a padló szintjén, ahol valójában az időnk nagy részét töltjük, még mindig hűvös van. Ez a probléma általános a levegő melegítésén alapuló fűtésrendszerek esetében. Az infrapanellel kellemes, napsugárzáshoz hasonló melegséget érzel majd, nem fűtöd fölöslegesen a plafont, így alacsonyabb hőmérsékletre állítva is kellemes hőérzetet biztosít.

Sokan azt gondolják, hogy csak kiegészítő fűtésnek érdemes beszerezni, pedig teljes fűtésrendszerként is abszolút megállja a helyét. Termosztátra köthető, így egyszerűen szabályozható, ha szeretnénk, más-más helyiségben akár eltérő hőmérsékletet is beállíthatunk.

A beszerelése pofonegyszerű, semmilyen speciális szaktudást nem igényel, mint például egy klíma beépítése. Néhány csavarral az oldalfalra vagy a plafonra rögzíthető, és közvetlenül az áramkörre köthető. Beépítéséhez nem szükséges engedélyeket kérnünk, csupán annak érdemes utánanézni, hogy az elektromos hálózatunk bírja-e majd a terhelést. Beszerelése nem jár nagy rombolással, így nem kell foglalkoznunk a munkálatok utáni komolyabb helyreállításokkal.

Kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámolhatod, hogy milyen teljesítményű infrapanelre lesz szükséged, de ha nem boldogulsz, mi is szívesen segítünk. Termékeinket megrendelheted webshopunkon vagy e-mailen keresztül, és ha a beszerelésben is segítségedre van szükséged, abban is szívesen állunk rendelkezésedre.

Hasonló cikkek

Ez a típusú fűtés lesz a legjobb az irodádba!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk a munkánk során, fontos, hogy az irodai környezetünk a lehető legkényelmesebb legyen. Ehhez hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet megteremtése is. De mégis hogyan tudnánk két legyet ütni egy csapásra, és a lehető legolcsóbb és egyben legkényelmesebb megoldást választani? A legtöbb irodában vagy hűtő-fűtő légkondicionáló berendezések vagy radiátorok

Tovább olvasom »

Az infrapanelt a kiskedvenced is imádni fogja!

Jön a hűvösebb idő, ami nemcsak minket érint negatívan a kellemes, nyári napok után. Lakásban tartott kiskedvenceink is nehezen szoknak hozzá az évszakváltás okozta hideghez, gyakrabban is vonulnak vissza a kuckójukba. De milyen fűtést válasszunk, hogy nekünk és nekik is jó legyen?

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar