Jövőre is lesz tél, érdemes korszerűsíteni!

Bár még esténként be kell kapcsolni kicsit a fűtést, de azért már a fő fűtésszezonnak vége! Fellélegezhetünk, ezt is túléltük, szerencsére kegyes volt az időjárás, és nem volt olyan zord az évszak. Érdemes azonban előre gondolkodni, és felkészülten várni a következő telet!

Az energiaárak elszállása, valamint a rezsicsökkentési támogatás szűkülése sokakat késztetett arra, hogy hirtelen más megoldás után nézzen. Van, aki komplett fűtéskorszerűsítésbe kezdett, de a szakemberek előjegyzése hamar megtelt, így nem mindenki tudta már ezt a telet a legoptimálisabb keretek között eltölteni.

Pont emiatt sok átmeneti megoldás született. De lássuk be, mégis ki akar élete végéig például fával fűteni? Hosszútávon érdemes olyan fűtési megoldást választanunk, ami a kényelmi szintünket sem zavarja, és pénztárcánkat is kíméli.

Tőlünk egyébként rengetegen vásároltak infrapaneleket, kiegészítő fűtésnek. És büszkék vagyunk rá, hogy közülük most sokan megkerestek minket, hogy a teljes fűtésrendszerünket szeretnék lecserélni infrapanelekre. Persze mi ezen nem igazán lepődünk meg, hiszen az infrapanel valóban az egyik legtakarékosabb fűtési megoldás napjainkban. Akár 30-60%-ot is spórolhatunk a fűtésszámlánkon, ami több dolognak is köszönhető.

Egyrészt rendkívül energiatakarékos, a felhasznált energia közel 100%-át meleggé alakítja. Tehát ugyanazt a hőmennyiséget jóval kevesebb energiafelhasználással tudja előállítani, mint más fűtésrendszerek. Másrészt ami nagyon kellemessé teszi a hőérzetet, hogy az infrapanel által kibocsájtott infrasugarak nem a levegőt, hanem a lakásan lévő tárgyakat és a falakat melegítik. Ezáltal sokkal kellemesebb hőérzetet biztosítanak, és a hőeloszlás is sokkal egyenletesebb lesz. Biztosan tapasztaltad már, főleg nagy belmagasságú lakások esetében, hogy meglehetősen általános, hogy a plafon közelében már szinte tojást lehet sütni, a padló szintjén, ahol valójában az időnk nagy részét töltjük, még mindig hűvös van. Ez a probléma általános a levegő melegítésén alapuló fűtésrendszerek esetében. Az infrapanellel kellemes, napsugárzáshoz hasonló melegséget érzel majd, nem fűtöd fölöslegesen a plafont, így alacsonyabb hőmérsékletre állítva is kellemes hőérzetet biztosít.

Sokan azt gondolják, hogy csak kiegészítő fűtésnek érdemes beszerezni, pedig teljes fűtésrendszerként is abszolút megállja a helyét. Termosztátra köthető, így egyszerűen szabályozható, ha szeretnénk, más-más helyiségben akár eltérő hőmérsékletet is beállíthatunk.

A beszerelése pofonegyszerű, semmilyen speciális szaktudást nem igényel, mint például egy klíma beépítése. Néhány csavarral az oldalfalra vagy a plafonra rögzíthető, és közvetlenül az áramkörre köthető. Beépítéséhez nem szükséges engedélyeket kérnünk, csupán annak érdemes utánanézni, hogy az elektromos hálózatunk bírja-e majd a terhelést. Beszerelése nem jár nagy rombolással, így nem kell foglalkoznunk a munkálatok utáni komolyabb helyreállításokkal.

Kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámolhatod, hogy milyen teljesítményű infrapanelre lesz szükséged, de ha nem boldogulsz, mi is szívesen segítünk. Termékeinket megrendelheted webshopunkon vagy e-mailen keresztül, és ha a beszerelésben is segítségedre van szükséged, abban is szívesen állunk rendelkezésedre.

Hasonló cikkek

Mennyire biztonságos az infrafűtés?

Az infravörös sugarak hallatán az infrapaneles fűtés sokak számára ijesztően hangzik. Mégis hogyan lehet biztonságos valami, ami sugarakat szór szét a lakásban? Pedig ez a fűtési technológia nemhogy veszélytelen, de még egészséges is. Elmagyarázzuk, hogy hogyan lehetséges ez. Az teljesen normális, ha egy új technológiával kapcsolatosan eleinte aggályaink vannak. Mielőtt

Tovább olvasom »

Legyen a lehető leggazdaságosabb a fűtési szezon!

Ez a téma most mindenkit foglalkoztat, nem véletlenül. Az elszálló energiaárak arra késztetnek minket, hogy átgondoljuk, mégis hogyan vészeljük túl a fűtésszezont. Érdemes olyan megoldásban gondolkodnunk, ami nem csupán erre a télre segít ki minket, hanem hosszú távon is szívesen és hatékonyan tudjuk alkalmazni.

Tovább olvasom »

A penész eltávolítása és megelőzése a lakásban

A hűvösebb időjárásban sajnos a penészedésre hajlamos ingatlanokban megjelenik ez a makacs ellenség, ami ellen nagyon nehéz felvenni a harcot. De mégis mit tegyünk, ha mi is ezzel küzdünk? Először is: távolítsuk el a penészt, majd akadályozzuk meg az újbóli kialakulását. Hogy hogyan? Mutatjuk!

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar