Infrapanel, a csendes fűtésrendszer

Búg, zúg, kattog. Ugye, milyen idegesítő, amikor a fűtésszezon beköszöntével a megnyugtató csendnek is búcsút mondhatunk? Jó hírünk van, létezik olyan fűtésrendszer, ami valóban csendes, és ezeket zajokat örökre elfelejthetjük!

Ez az új technológiás megoldás nem más, mint az infrapanel. Még ha nem is gondolunk bele napi szinten, de állandó zajszennyezettségben létezni eléggé megterhelő. Városi környezetben az utca zaját megfelelő szigeteléssel és szuper nyílászárókkal tudjuk kiküszöbölni, de a hideg idő beköszöntével sajnos a különböző fűtési megoldások jelentős zajforrással járhatnak. Ilyen lehet a gázzal működő fűtőtestek kattogása, a radiátorokból érkező sípoló, fröcsögő hangok vagy a hőszivattyúk levegőfújása. Ez gátolhat minket az otthoni pihenésben, az éjszakai alvásban vagy akár az irodai környezetben a megfelelő koncentrálásban is. A megoldás az infrapanel, ami semmilyen hangot nem ad ki, ami a működési mechanizmusának és annak köszönhető, hogy nincsenek benne mozgó alkatrészek.

Az infrapanelek infravörös hullámokat bocsátanak ki magukból, melyek beleütköznek a helyiségben található tárgyakba és a falakba, majd visszaverődnek azokról. A tovább haladás előtt persze felmelegítik azokat, amelyek így tulajdonképpen a „fűtőtestekként” funkcionálnak. Tehát az infrapanel nem a levegőt melegíti fel, így nem keletkezik légáramlat, aminek így hanghatása sem keletkezik. Ez persze csak az egyik előny a sok közül.

Nemcsak a fülünket, a pénztárcánkat is kímélik. Sokan félnek az elektromos fűtéstől, de az infrapanel hatalmas előnye, hogy a felhasznált energia akár 98%-át is hasznosítja. Ráadásul alacsonyabb hőmérsékleten is jobb hőérzetet biztosít, összességében akár 60%-os is spórolhatunk a teljes fűtésszámlánkon. A karbantartási költségről nem is beszélve, hiszen az az infrapanel esetében éves szinten mindössze 0 Ft-ra tehető. Ez szintén a kopó alkatrészek hiányából ered, számoljunk utána mit jelent ez 5-10 éves távlatban! A telepítésen is rengeteget tudunk spórolni. Egyrészt, mert nem lesz szükségünk erre szakosodott szakemberre, másrészt pedig költséges és hosszadalmas engedélyeztetési folyamatra sem.

Ha a fülünkön kívül más érzékszervünknek is szeretnénk kedvezni, mit szólnánk mondjuk a szemünkhöz? Az infrapanelek – különösen az általunk forgalmazott keret nélküli változatok – szinte bármilyen enteriőrbe beilleszthetőek, infratükör vagy festés segítségével akár teljesen „láthatatlanná” tehetőek. 3 alapvető típus közül választhatunk: alumínium vagy üveg infrapanel és az infratükör. Ezeken belül természetesen méretben, teljesítményben is többféle változat létezik, a leírások alapján nagyon egyszerűen kikalkulálhatjuk, hogy melyik lenne számunkra a megfelelő.

Amennyiben bizonytalan vagy, ne félj feltenni kérdéseidet, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre. Ha szeretnél önállóan is tájékozódni, böngészd át a blogunk többi leírását, és tekintsd meg termékeinket a webshopunkban.

Hasonló cikkek

Infrapanelt telepítenék, mire számíthatok?

Nagyon nehéz belevágni a fűtéskorszerűsítésbe, mert attól rettegünk, hogy egy vagyonba fog kerülni, ráadásul az egész lakást fel kell túrni miatta. Ez az igazság, vagy vajon csak egy tévhit? Lássuk, hogy mi a helyzet akkor, ha infrapaneles fűtésre váltasz!

Tovább olvasom »

Mennyezetre szerelhető infrapanelek

Az infrapanelek egyik nagy előnye a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy rendkívül kis helyet foglalnak, és sokkal rugalmasabban el lehet őket helyezni, mint például a radiátorokat. De valóban lehetséges, hogy akár a plafonra is felszerelhetjük őket? Sokan nem tudnak elszakadni attól a gondolkodásmódtól, hogy a fűtőtestnek az ablak előtt a helye.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar