GYIK: Kérdések az infrapanelről, amelyek mindenkit érdekelnek III.

Most néhány olyan kérést fogunk megválaszolni, ami gyakran felmerül az infrapanelekkel kapcsolatosan, és még nem szerepelnek a sorozatunk első és második részében. Reméljük, ezt az írásunkat is hasznosnak találod.

Mennyi ideig tart, amíg felmelegíti a szobát az infrapanel?

Természetesen bármilyen fűtési megoldás hatékonysága nagyban függ az épület szigetelésétől, illetve a külső hőmérséklettől. Képzeljük csak el, hogy mennyire más egy szigetelés nélküli, nedves pincehelyiség, mint egy jól szigetelt, modern lakás. Nem szeretnénk kitérő választ adni, hiszen az infrapanel ebben a tényezőben is rendkívül jól teljesít, akár pár perc alatt meleget varázsolhatsz vele a szobában. Amit javaslunk, hogy ha állandó fűtésként alkalmazod, kösd rá egy termosztátra, így biztos lehetsz benne, hogy mindig egyenletes hőmérséklet lesz a lakásban. Amennyiben WIFI-s termosztátot választasz hozzá, akár távolról is vezérelheted, így mire hazaérsz, egy pár percet sem kell várnod a melegre.

Milyen messze kell elhelyezni a bútoroktól?

Mivel az infrapanel nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegíti, fontos, hogy ne álljanak fölösleges bútorok az útjában. Így az infrasugarak akadálytalanul „be tudják járni” a szobát. Például, ha a kanapé közelében szeretnénk elhelyezni, akkor mindenképpen fölé, és ne mögé szereljük. Az infrapanelek nagyon minimális helyet foglalnak, és kialakításuknak köszönhetően bármilyen enteriőrbe könnyedén beilleszthetőek.

De mégis hova helyezzem őket?

Az infrapaneleket akár a falakra, akár a plafonra is felszerelhetjük. Viszont! Az általuk kibocsátott infrasugarak az útjukba kerülő tárgyakat felmelegítik, majd tovább haladnak a következőkig. Emiatt sem javasoljuk, hogy az infrapaneleket közvetlenül az ablakkal vagy a bejárati ajtóval szemben helyezzük el, hiszen így az infrasugarak kiszökhetnek a helyiségből. Az infrapanelek kiválóan alkalmasak nagyobb terek fűtésére is, ráadásul a sok irodaházban található kazettás mennyezethez a 60×60 centiméteres, 350 W-os alumínium infrapanelünk tökéletesen passzol. Így biztosan nem vesz el hasznos helyet a térből.

Miből vannak az infrapanelek?

Az általunk forgalmazott infrapanelek alumíniumból, illetve edzett üvegből készültek. Kollekciónkban megtalálhatóak a speciális infratükrök is, melyek amellett, hogy teljesértékű infrapanelként funkcionálnak, tökéletes, torzítás nélküli tükörképet adnak.

Mennyire biztonságos megérinteni az infrapanelt?

Valójában bármilyen típusú fűtésről beszélünk, fennállhat a sérülés veszélye. Ez alól az infrapanel sem kivétel. Érdemes ezért olyan helyre telepíteni őket, ahol a gyerkőcök és a háziállatok sem férhetnek hozzá. Természetesen a legbiztonságosabb a mennyezeten történő elhelyezés. Annyit azét érdemes tudnod, hogy attól, hogy megérinted az infrapanelt, nem lesz problémád. Forrónak fogod érezni, de nem valószínű, hogy égési sérüléseket okoz. De tartósan nem szabad megfogni, mert az már gondot jelenthet.

Ha még nem tetted, olvasd el sorozatunk első és második részét is! Ha további kérdéseid adódnak, fordulj hozzánk elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre. Termékeinket webshopunkban tudod megrendelni.

Hasonló cikkek

Milyen helyiségekbe javasoljuk az infrapanel telepítését?

Egyre többet hallunk az infrapanelekről, így már nem biztos, hogy teljesen ismeretlen számodra ez a fűtési megoldás. Ha megfelelő minőségű paneleket választasz, és odafigyelsz arra, hogy kellő számú infrapanelt, a megfelelő helyekre szerelj fel, akár a teljes fűtésrendszeredet is kiválthatod vele. Természetesen kiegészítő fűtésként is használhatod egy-egy helyiségbe, ahová vagy

Tovább olvasom »

Miért jobb az infrapanel fűtés, mint a hagyományos fűtésrendszerek?

Az infrapanel fűtés a jövő technológiája a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben: előnyei számosak, és az energiaháztartás szempontjából is kifizetődő lehet váltani erre a fűtési megoldásra. A cikkünkben bemutatjuk az infrapanelek előnyeit a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy olvasóink megalapozott döntést hozhassanak saját otthonuk fűtési rendszerének kiválasztásában.

Tovább olvasom »
Infrapanel vagy hőszivattyú - melyiket válasszam?

Infrapanel vagy hőszivattyú – melyiket válasszam?

Az elmúlt pár évben robbantak be a hőszivattyúk a köztudatba, azzal az üzenettel, hogy hatékony fűtési megoldást kínálnak, ráadásul kevésbé macerás telepítési eljárással, mint a hagyományos fűtésrendszerek. Most azt a témát járjuk körbe, hogy inkább infrapanelbe vagy inkább hőszivattyúba érdemes beruházni.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar