Miért az infrapanel a legjobb megoldás a gyerekszobába?

Otthonunk fűtésének megtervezésénél az egyik lealapvetőbb szempont a biztonság. Főként, ha kisgyermekek is vannak a családban. Írásunkban azt a témát járjuk körbe, hogy milyen hatással lehet az infrapanel a gyerkőcökre.

Mennyire biztonságos az infrapanel a gyermekek számára?

Az infravörös sugarakkal történő fűtés annyira biztonságos, hogy még az inkubátorokban is használják a csöppségek melegen tartására. Működési mechanizmusa teljesen eltér a hagyományos fűtésrendszerekétől. A legfontosabb különbség, hogy az infrapanelek által kibocsátott sugarak nem a levegőt, hanem közvetlenül a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegítik fel. Emiatt lehet az, hogy az általuk biztosított hőérzet sokkal kellemesebb, olyasmi, mint amikor a napsugarak simogatják a bőrünket. De fontos különbség, hogy míg a nap által kibocsájtott sugarak egy része káros hatással lehet a szervezetünkre, addig az infravörös sugarak minimális mértékben sem ártalmasak.

Mitől olyan biztonságosak az infrapanelek?

Gyakran jelent gondot a fűtőtestek biztonságos elhelyezése a lakásban, a hagyományos fűtésrendszerek esetében eléggé korlátozottak a lehetőségeink. Nem így az infrapanelekkel. Ugyanis azokat falra és mennyezetre is lehet szerelni, így a gyermekek biztosan nem férhetnek hozzá.

Az infravörös sugarak akár alacsonyabb hőmérsékleten is kellemes hőérzetet biztosítanak, miközben biztosak lehetünk benne, hogy nem égetik meg a baba bőrét. Az infrapanelek által termelt hő nem lesz túl durva vagy intenzív.

Elkerülhetjük vele a CO-szivárgás veszélyét, mivel elektromos árammal működnek. Így a szivárgás kockázata nullára redukált.

Allergiabiztos. Az infrapanelek nem melegítik fel a helyiségben lévő levegőt, így nem keletkezik légáramlat. Mivel nem kering a por a helyiségben, így allergiával küzdők számára is tökéletes megoldás.

Kívülről vezérelhető. Az infrapanelek termosztáthoz köthetőek, így akár manuálisan, akár WIFI-n keresztül távolról irányíthatóak. Állandó hőérsékletet tudunk velük biztosítani, ami rendkívül fontos egészségünk szempontjából.

Strapabíróak. Az infrapaneljeink alumíniumból és edzett biztonsági üvegből készülnek, így nem kell attól tartani, hogy könnyedén összetörnének vagy megsérülnének.

Az infrapanel pozitív hatással van vérkeringésünkre

A hagyományos fűtésrendszerek alkalmazásának egyik hátránya, hogy fűtési időszakban bőrünk gyakran szárazzá válhat. A gyermekek bőre rendkívül érzékeny, ezért fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő védelmére és ápolására. Az infrapanelnek nincs semmiféle szárító hatása! Ráadásul az infravörös sugarak mélyen behatolnak a bőr felszíne alá, ami nem csupán a hőérzetünket javítja, de vérkeringésünknek is jót tesz. Ez azt eredményezheti, hogy a véráramunk oxigénszintje emelkedik, pulzusunk csökkenhet, ami jó hatással lesz egész szervezetünkre. Az erek a meleg hatására kitágulnak, felélénkül a keringésünk. Így általános egészségügyi állapotunk javulhat, sőt, még a sebgyógyulás is felgyorsulhat.

Ha bármilyen további kérdésed adódik az infrapanelekkel kapcsolatosan, böngészd át a blogunk további cikkeit, de munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésedre. Újdonságainkért pedig kövesd Facebook oldalunkat!

Hasonló cikkek

Az infrapanel nyugalmat hoz az otthonodba

A ház fűtésrendszeréből származó zajok gyakran zavaróak és kellemetlenek lehetnek. Az infrapanel egy modern és csendes fűtési megoldás, amely nemcsak hatékony, de a csend szerelmeseinek is ideális választás. Ismerjük meg, hogyan hozza el az infrapanel ezt a nyugalmat és a hatékonyságot az otthonodba!

Tovább olvasom »

Hogyan hat az egészségünkre az infrafűtés?

Sokan tartanak attól, hogy az infrapanel által kibocsátott sugárzás káros lehet az egészségünkre. Ez egy tévhit, hiszen az infrapanel működése olyan technológián alapul, melynek köszönhetően számos szempont szerint sokkal egészségesebb, mint a hagyományos fűtésrendszerek. Lássuk, mi is az igazság. Az infravörös sugárzáson alapuló fűtési megoldások teljesen más típusú hőt hoznak

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar