Miért az infrapanel a legjobb megoldás a gyerekszobába?

Otthonunk fűtésének megtervezésénél az egyik lealapvetőbb szempont a biztonság. Főként, ha kisgyermekek is vannak a családban. Írásunkban azt a témát járjuk körbe, hogy milyen hatással lehet az infrapanel a gyerkőcökre.

Mennyire biztonságos az infrapanel a gyermekek számára?

Az infravörös sugarakkal történő fűtés annyira biztonságos, hogy még az inkubátorokban is használják a csöppségek melegen tartására. Működési mechanizmusa teljesen eltér a hagyományos fűtésrendszerekétől. A legfontosabb különbség, hogy az infrapanelek által kibocsátott sugarak nem a levegőt, hanem közvetlenül a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegítik fel. Emiatt lehet az, hogy az általuk biztosított hőérzet sokkal kellemesebb, olyasmi, mint amikor a napsugarak simogatják a bőrünket. De fontos különbség, hogy míg a nap által kibocsájtott sugarak egy része káros hatással lehet a szervezetünkre, addig az infravörös sugarak minimális mértékben sem ártalmasak.

Mitől olyan biztonságosak az infrapanelek?

Gyakran jelent gondot a fűtőtestek biztonságos elhelyezése a lakásban, a hagyományos fűtésrendszerek esetében eléggé korlátozottak a lehetőségeink. Nem így az infrapanelekkel. Ugyanis azokat falra és mennyezetre is lehet szerelni, így a gyermekek biztosan nem férhetnek hozzá.

Az infravörös sugarak akár alacsonyabb hőmérsékleten is kellemes hőérzetet biztosítanak, miközben biztosak lehetünk benne, hogy nem égetik meg a baba bőrét. Az infrapanelek által termelt hő nem lesz túl durva vagy intenzív.

Elkerülhetjük vele a CO-szivárgás veszélyét, mivel elektromos árammal működnek. Így a szivárgás kockázata nullára redukált.

Allergiabiztos. Az infrapanelek nem melegítik fel a helyiségben lévő levegőt, így nem keletkezik légáramlat. Mivel nem kering a por a helyiségben, így allergiával küzdők számára is tökéletes megoldás.

Kívülről vezérelhető. Az infrapanelek termosztáthoz köthetőek, így akár manuálisan, akár WIFI-n keresztül távolról irányíthatóak. Állandó hőérsékletet tudunk velük biztosítani, ami rendkívül fontos egészségünk szempontjából.

Strapabíróak. Az infrapaneljeink alumíniumból és edzett biztonsági üvegből készülnek, így nem kell attól tartani, hogy könnyedén összetörnének vagy megsérülnének.

Az infrapanel pozitív hatással van vérkeringésünkre

A hagyományos fűtésrendszerek alkalmazásának egyik hátránya, hogy fűtési időszakban bőrünk gyakran szárazzá válhat. A gyermekek bőre rendkívül érzékeny, ezért fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő védelmére és ápolására. Az infrapanelnek nincs semmiféle szárító hatása! Ráadásul az infravörös sugarak mélyen behatolnak a bőr felszíne alá, ami nem csupán a hőérzetünket javítja, de vérkeringésünknek is jót tesz. Ez azt eredményezheti, hogy a véráramunk oxigénszintje emelkedik, pulzusunk csökkenhet, ami jó hatással lesz egész szervezetünkre. Az erek a meleg hatására kitágulnak, felélénkül a keringésünk. Így általános egészségügyi állapotunk javulhat, sőt, még a sebgyógyulás is felgyorsulhat.

Ha bármilyen további kérdésed adódik az infrapanelekkel kapcsolatosan, böngészd át a blogunk további cikkeit, de munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésedre. Újdonságainkért pedig kövesd Facebook oldalunkat!

Hasonló cikkek

Ez a típusú fűtés lesz a legjobb az irodádba!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk a munkánk során, fontos, hogy az irodai környezetünk a lehető legkényelmesebb legyen. Ehhez hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet megteremtése is. De mégis hogyan tudnánk két legyet ütni egy csapásra, és a lehető legolcsóbb és egyben legkényelmesebb megoldást választani? A legtöbb irodában vagy hűtő-fűtő légkondicionáló berendezések vagy radiátorok

Tovább olvasom »

Az infrapanelt a kiskedvenced is imádni fogja!

Jön a hűvösebb idő, ami nemcsak minket érint negatívan a kellemes, nyári napok után. Lakásban tartott kiskedvenceink is nehezen szoknak hozzá az évszakváltás okozta hideghez, gyakrabban is vonulnak vissza a kuckójukba. De milyen fűtést válasszunk, hogy nekünk és nekik is jó legyen?

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar