Legyen a lehető leggazdaságosabb a fűtési szezon!

Ez a téma most mindenkit foglalkoztat, nem véletlenül. Az elszálló energiaárak arra késztetnek minket, hogy átgondoljuk, mégis hogyan vészeljük túl a fűtésszezont. Érdemes olyan megoldásban gondolkodnunk, ami nem csupán erre a télre segít ki minket, hanem hosszú távon is szívesen és hatékonyan tudjuk alkalmazni.

Azokban a lakásokban, házakban, ahol van kémény, több esetben a fatüzelésű kályhák telepítésén gondolkodnak. Aki időben észbe kapott, az könnyebb helyzetben van, de mára már ezen a piacon is áruhiány alakult ki, másrészt a szakemberek is eléggé be vannak táblázva. Az áruhiány kiterjed az elérhető kályhakínálatra, de ami még vészesebb, magára a tüzelőanyagokra is. Mivel már a tavalyi év óta fennáll ez az állapot, így nagy szerencséje van annak, akinek még sikerül időben tüzifát, brikettet vagy pelletet szereznie, de arra mindenképpen számítsunk, hogy az árak egyre inkább emelkednek.

A gáz kiváltására hosszútávon az elektromos árammal történő fűtés tűnik a legésszerűbb megoldásnak. Igaz, hogy – mint minden egyéb energiahordozónak -, az áramnak is nőtt az ára, de ez az emelkedés megközelítőleg sem olyan mértékű, mint a gáz esetében. Hosszútávon pedig a megújuló energiaforrásoknak köszönhetően sokkal nagyobb esély van a konszolidációra.

De mi a helyzet az elektromos áramot felhasználó fűtésrendszerekkel? Elérhetőek-e még egyáltalán, és ha igen, tudjuk-e még idén telepíteni? Sokak fejében először a klímákkal történő fűtés ugrik be elsőképpen. Nem rossz gondolat, viszont mielőtt ezt választjuk, tudnunk kell néhány hátulütőt. Az első, hogy a rendszer kiépítése komoly szakértelmet – és ennél is több anyagi befektetést – kíván. A piacon nagyon sok kókler jelent meg, amivel komoly károkat tudnak okozni az ingatlanunkban. Kezdjünk gyanakodni, ha egy magát szakembernek valló már holnapután ráér. Ami még aggodalomra ad okot, hogy a klímákból is hiány alakult ki a piacon, így már kevesebb féle készülékből válogathatunk, és ez sem az alacsony áraknak kedveznek. Tudunk kell azt is, hogy egy ilyen rendszert rendszeresen karban kell tartani, éves szinten minimum egyszer kitisztíttatni, ami nagyon borsos összegekbe kerül majd. A telepítés biztos, hogy rombolással jár a lakásban, így kalkuláljunk a helyreállítási költségekkel is.

Az elektromos árammal működő fűtésrendszerek egyik legjobb alternatívája az infrapanel. Akár teljes fűtésrendszerként, de kiegészítő fűtésként is alkalmazhatjuk. Javasoljuk, hogy mindenképpen keret nélküli változatot szerezzünk be, mert a keret nemcsak csúnya, de idővel elkezd leválni a készülékről. A rendszer telepítése egyébként nem igényel külön szakértelmet. Egyes darabokat egyszerűen a konnektorba is be tudjuk dugni, de sokkal igényesebb, ha közvetlenül az áramkörre kötjük. Ezt egy villanyszerelő speciális infrapaneles szaktudás nélkül is meg tudja tenni. Engedélyt nem igényel a telepítés, így ezzel is rengeteg időt és pénzt spórolunk. De a lényeg: elképesztően hatékony! A felhasznált energia 98%-át hasznosítja, ami nagyon szép arány, a hagyományos fűtésrendszerek 60%-os számával szemben. Az infrapanelek élettartama hosszú, és időközben sem igényel semmilyen karbantartást, mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek. Ha elköltözünk, akár a paneleket is magunkkal tudjuk majd vinni. Termosztátra is köthető, így egyszerűen szabályozható a meleg a lakásban. Ugye milyen jól hangzik?

Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor a weboldalunkon rengeteg információt megtalálsz, de nyugodtak keress minket elérhetőségeinken is. Infrapanel termékeinket webshopunkon keresztül tudod megvásárolni, melyet ingyenesen, GLS futárszolgálattal szállítunk ki számodra. Akár a telepítésben is segítségedre tudunk lenni, írj nekünk, vagy hívj minket!

Hasonló cikkek

Ez a típusú fűtés lesz a legjobb az irodádba!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk a munkánk során, fontos, hogy az irodai környezetünk a lehető legkényelmesebb legyen. Ehhez hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet megteremtése is. De mégis hogyan tudnánk két legyet ütni egy csapásra, és a lehető legolcsóbb és egyben legkényelmesebb megoldást választani? A legtöbb irodában vagy hűtő-fűtő légkondicionáló berendezések vagy radiátorok

Tovább olvasom »

Fűtés-optimalizálási tippek és trükkök: Útmutató a hatékony hőmérséklet-szabályozáshoz infrapanelekkel

Az energiahatékony fűtésrendszer kialakítása nélkülözhetetlen része otthonunk kényelmének, különösen a hidegebb hónapokban. A hőmérséklet szabályozás tökéletesítése érdekében érdemes megfontolni az infrapanelek használatát, amelyek segítenek megőrizni a meleget, miközben csökkentik az energiafogyasztást és a költségeket. Most bemutatunk néhány tippet és trükköt az infrapanelekkel való hatékony hőmérséklet szabályozáshoz.

Tovább olvasom »

Mennyezetre szerelhető infrapanelek

Az infrapanelek egyik nagy előnye a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy rendkívül kis helyet foglalnak, és sokkal rugalmasabban el lehet őket helyezni, mint például a radiátorokat. De valóban lehetséges, hogy akár a plafonra is felszerelhetjük őket? Sokan nem tudnak elszakadni attól a gondolkodásmódtól, hogy a fűtőtestnek az ablak előtt a helye.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar