10 ok, amiért érdemes infrapanelt választanod

Fűtésrendszerünk kiválasztása nagy körültekintést igényel, hiszen számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Az infrapanel egy olyan új technológiás megoldás, mely a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben számos előnnyel kecsegtet. Ha még hezitálsz a döntésben, íme, 10 érv, ami miatt érdemes lehet az infrapanelek mellett letenni a voksod.

  1. Energiatakarékosság: Az infrapanelek a felvett energia közel 100%-át (na jó, csak 98%-át) hasznosítják. Hogy mivel kell ezt a számot összevetni? A hagyományos fűtésrendszereknél ez a szám 60% körül mozog.  Így az infrapanelek kevésbé terhelik az energiahálózatot, és kevesebb energiafelhasználással is meleget varázsolhatsz.

  2. Gyors felfűtés: Hagyományos fűtésrendszerek mellett időbe telhet, mire bekapcsolás után felmelegszik a helyiség. Infrapanellel ez valójában pillanatok alatt megoldható, ráadásul, mivel nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő objektumokat melegíti, ezt szó szerint azonnal érezheted a saját bőrödön.

  3. Csendes működés: Az infrapanelek sok más fűtésrendszerrel szemben – pl. klíma állandó fúvó hang, gázfűtés kattogás stb. – teljesen zajmentesek. Így nyugodtabb környezet kialakítását teszik lehetővé.

  4. Kellemes hőérzet: Az infravörös sugárzás hasonlóan hat a nap sugaraihoz, így az infrapanelekkel fűtött helyiségben az emberek kellemesen melegnek érzik magukat. A tévhitekkel ellentétben, ettől nem fogsz lebarnulni, ráadásul az UV sugarakkal ellentétben az infrasugarak egyáltalán nem károsak az egészségre.

  5. Zónafűtési lehetőség: Az infrapanelekkel könnyen kiválaszthatod, mely területeket szeretnéd fűteni, ezáltal optimalizálva az energiát és csökkentve a fűtési költségeket. Teljes fűtésrendszerként és kiegészítő fűtésként is megállja a helyét.

  6. Dizájn és funkcionalitás: Az infrapanelek modern és esztétikus kialakításukkal bármilyen belsőépítészeti stílussal könnyen összehangolhatóak, és akár tükörrel vagy képpel is kombinálhatóak.

  7. Karbantartásmentesség: Az infrapanelek általában nem igényelnek karbantartást, nincs szükség a rendszer évenkénti áttisztítására vagy szervizelésre, ezáltal rengeteg időt és pénzt takaríthatsz meg.

  8. Terápiás hatások: Az infravörös sugárzásnak számtalan pozitív hatása lehet az egészségedre, például ellazítja az izmokat, segíti a sebgyógyulást, és az általános közérzeted is jobb lehet tőle.

  9. Környezetbarát megoldás: Az infrapanelek használata nem jár semmiféle károsanyag-emisszióval, így környezetbarát fűtési megoldást jelentenek.

  10. Hosszú élettartam: Az infrapanelek akár egész életen át kiszolgálhatnak. Mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek, így a szervizelésre sem lesz gondod.

A fentiek is bizonyítják, hogy az infrapanel nem egy újkeletű divathóbort, hanem a régi fűtésrendszereknek igenis vonzó alternatíváját jelenthetik. Válassz bölcsen, válaszd az infrapanelt!

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, termékeinket megrendelheted webshopunkon keresztül vagy emailben is. Kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámíthatod, hogy mekkora teljesítményű infrapanelekre lesz szükséged. Ha még sem boldogulsz, esetleg szükséged van segítségre a telepítésben, keress minket bátran elérhetőségeinken!

Hasonló cikkek

Az Infrapanel Fűtés Telepítési Költségei

Az otthonod fűtésrendszerének kiválasztása és telepítése egy nagyon fontos, hosszútávú döntés, amit számos tényező befolyásolhat. Energiahatékonysága miatt egyre többen fontolgatják az infrapanelek beszerzését, pont emiatt sokan kíváncsiak arra, hogy milyen költségekkel kell számolni a telepítés során. Ebben a cikkben az infrapaneles fűtési megoldások költségeiről, valamint a befektetés hosszútávú előnyeiről olvashattok.

Tovább olvasom »

0 Ft-os fűtésszámla? Infrapanellel lehetséges!

Rezsicsökkentés ide vagy oda, az tény, hogy az energiaárak folyamatosan növekednek. A támogatás sem fog örökké tartani, de mindenesetre az biztos, hogy évről évre többet fizetünk a fűtésrért. Egy dolgot tehetünk: korszerűsítjük a fűtésrendszerünket, így akár nullára is redukálhatjuk a költségeinket.

Tovább olvasom »

Infrapanel, a csendes fűtésrendszer

Búg, zúg, kattog. Ugye, milyen idegesítő, amikor a fűtésszezon beköszöntével a megnyugtató csendnek is búcsút mondhatunk? Jó hírünk van, létezik olyan fűtésrendszer, ami valóban csendes, és ezeket zajokat örökre elfelejthetjük!

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar