Az infrapanelt a kiskedvenced is imádni fogja!

Jön a hűvösebb idő, ami nemcsak minket érint negatívan a kellemes, nyári napok után. Lakásban tartott kiskedvenceink is nehezen szoknak hozzá az évszakváltás okozta hideghez, gyakrabban is vonulnak vissza a kuckójukba. De milyen fűtést válasszunk, hogy nekünk és nekik is jó legyen?

Hogyan működik az infrapaneles fűtés?

A radiátorokkal ellentétben, melyek a körülöttünk lévő levegőt melegítik fel, az infrapanelek infravörös sugarakat bocsátanak ki. Ezek a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegítik, így egyenletes és alacsonyabb hőmérséklet mellett is kellemesebb hőérzet lesz a végeredmény.

Tökéletesen az igényeinkre szabhatjuk

Ahogy mi emberek, úgy háziállataink sem egyformák, így különböző igényekkel rendelkeznek. Infrapaneljeink telepítéséhez tulajdonképpen csak egy falfelületre és elektromos áramra van szükség, így kedvünkre választhatjuk meg annak elhelyezését. A falakra és a plafonra is telepíthetjük, így a helyiségben nem foglal nagy helyet. Amennyiben kutyusunk vagy cicánk van, akkor is válasszunk bátran infrapaneles fűtésrendszert, azonban arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy olyan helyre szereljük fel, ahol a kiskedvencek nem érik fel, nehogy megégessék magukat. Vannak olyan kutyusok, akik napközben a kertben érzik jól magukat, és csak éjszakára jönnek be a házba aludni. Ők sokszor egy fűtött garázsban vagy az előszobában kapnak helyet. Az infrapanel nem csupán komplett fűtésrendszerként, hanem kiegészítő fűtésként is szuperül alkalmazható, így ezekben a helyiségekben is felszerelhető.

Biztonságos hőfokon tartható

Ha termosztáthoz csatlakoztatjuk, akkor akár wifi segítségével szabályozni tudjuk a hőmérsékletet. Ezáltal a kutyus / cica számára belakott helyiség vagy helyiségek biztonságosak és kellemesek maradnak számukra.

Könnyedén tisztítható

Aki háziállatot tart, annak minden bizonnyal többet kell tenni azért, hogy a lakás mindig tiszta legyen. Ezért is nagyon jó hír, hogy az infrapaneleket elképesztően egyszerű tisztántartani. Elegendő, ha egy száraz, mikroszálas kendővel időnként letörölgetjük. Természetesen ne felejtsük el előtte egy időre kikapcsolni, nehogy megégessük magunkat! Ha olyan szennyeződés kerül az infrapanelekre, melyeket nem lehet így eltávolítani, akkor egy enyhén nedves ruhával próbálkozzunk. Ha nem használjuk utána közvetlenül, akkor a művelet után töröljük szárazra a felületet. Nem kell aggódnunk, ahogyan az IP besorolásuk is mutatja, ennyi víz biztosan nem árt majd nekik.

Az infrasugárzás ártalmatlan a háziállatok számára

Az infravörös sugarak, bár a napsugárzáshoz hasonló, kellemes hőérzetet biztosítanak, egyáltalán nem károsak sem az emberekre, sem az állatokra.  Sőt, rengeteg tanulmány szerint ezek a hullámok jó hatással vannak az izomzatra, a sebgyógyulásra és a vérkeringésre is. Az infrasugarak behatása a véráramunk oxigénszintjének emelkedését, pulzusunk csökkenését, és ezáltal egész szervezetünk jobb állapotba kerülését eredményezheti.

A fenti érvek is bizonyítják, hogy ha háziállatod van – és akkor is, ha nincs -, az infrapanel a legjobb választás, amikor fűtésrendszered korszerűsítésén gondolkodsz. Bármilyen további kérdésed adódik, olvasgasd a blogunk vagy Facebook oldalunk bejegyzéseit, de munkatársaink is szívesen állnak rendelkezésedre elérhetőségeinken. Termékeinket megvásárolhatod a weshopunkban, melyet IDE kattintva érhetsz el.

Hasonló cikkek

Teraszok újratöltve: a kültéri infra hősugárzók hatásai a környezetre és a pénztárcánkra

A teraszok népszerűsége töretlen, és egyre többen szeretnék otthonukat olyan kültéri élettérrel kibővíteni, ahol kellemesen eltölthetik az időt a szabadban. Azonban a hidegebb hónapokban vagy estéken gyakran szükség van egy melegedést biztosító megoldásra. A kültéri infra hősugárzók kitűnő választásnak bizonyulnak ilyen helyzetekben, hiszen energiahatékonyak, környezetbarátak és kellemes meleget biztosítanak.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar