Mennyire ellenállóak az infrapanelek?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mennyire tartósak és ellenállóak az infrapanelek. Gyakran félünk az új technológiáktól, pedig ez a fűtési megoldás mind hatékonyságban, mind élettartamban túlszárnyalja a hagyományos fűtésrendszereket!

IP besorolás jelentése

Az IP egy nemzetközi védettségmegjelölés. Azt mutatja meg, hogy a műszaki berendezések áramköreit védő készülékház mennyire áll ellen a környezeti behatásoknak. A védettség mértékét gyakorlati vizsgálatok alapján határozták meg. Az első számjegy a szilárd tárgyak szerkezetbe jutása elleni mechanikai védettséget, a második számjegy a víz elleni védettség szintjét jelöli. Minél magasabb a számjegy, annál kedvezőbb a besorolás.

Az általunk forgalmazott infrapanelek IP besorolása

IP 41-es besorolás

Alumínium infrapaneljeink IP41-es besorolásúak. Ez azt jelenti, hogy védettek az apró méretű, szilárd tárgyak, valamint a függőlegesen cseppenő (pl. kicsapódó) víz ellen.

Alumínium infrapaneljeink

IP 65-ös besorolás

Az általunk forgalmazott üveg infrapanelek, kültéri infra hősugárzók, valamint az infratükrök IP65-ös besorolásúak. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben védett por ellen, valamint kisnyomású vízsugár ellen minden irányból. Szoktátok kérdezni tőlünk, hogy az infratükör tényleg alkalmas-e fürdőszobába, ez a besorolás is bizonyítja, hogy biztonságosan alkalmazható ilyen közegben is. Egyébként a piacon megtalálható infrapanelek esetében ez a legmagasabb besorolás. Egyébként üveg infrapaneljeink edzett biztonsági üvegből készültek, ez biztosítja azt, hogy szuperellenállóak a külső behatásoknak.

Üveg infrapaneljeink

Infratükreink

Kültéri infra hősugárzó

Infrapanel karbantartása

Az infrapanel egyik nagy előnye szinte az összes típusú fűtésrendszerrel kapcsolatosan, hogy semmilyen karbantartást nem igényel. Ez hihetetlenül hangzik, hiszen más fűtési megoldások esetében legalább éves szinten szükség van arra, hogy kitisztíttassuk, és átnézessük azt. Az infrapanelről elegendő időnként letörölni a port, és mivel nincsenek benne mozgó alkatrészek, így sem tisztításra, sem karbantartásra nincs szükség.

Infrapanelek élettartama

Jó, jó, tartós, de mégis mit jelent ez? Az infrapanelek várható élettartama kb. 100 000 óra. Tehát, ha az infrapanelt egész évben – 365 nap -, egész nap – 24 óra – üzemelteted, akkor kb. 11 évig lesz működőképes. De ugye azt tudjuk, hogy az infrapanelt leginkább az őszi- és téli időszakban, ráadásul nem a nap 24 órájában üzemeltetjük. Termosztátra kapcsolva a rendszer kikapcsol, amikor eléri a beállított hőmérsékletet. Így elmondható, hogy akár életed végéig ki fog szolgálni a készüléked.

Ha felkeltettük érdeklődésed, tekints meg termékeinket webshopunkban, amelyeket akár azon, akár e-mailen keresztül is megrendelhetsz. Kalkulátorunk segítségével kiszámíthatod, hogy mennyi infrapanelre lesz szükséged, a beszerelésben pedig akár mi is tudunk neked segíteni. Keress minket bátran elérhetőségeinken!

Hasonló cikkek

Mennyi az infrapanelek élettartama?

Amikor a fűtésrendszerünk kiválasztásán gondolkodunk, számításba kell vennünk, hogy ez egy hosszútávú befektetés. Ezért is jó, ha utánajárunk, hogy a szimpatikus megoldásoknak mekkora a várható élettartamuk. Most azt a gyakran felmerülő kérdést szeretnénk megválaszolni, hogy infrapanelünk mégis mennyi ideig fog minket szolgálni?

Tovább olvasom »

Mennyire ellenállóak az infrapanelek?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mennyire tartósak és ellenállóak az infrapanelek. Gyakran félünk az új technológiáktól, pedig ez a fűtési megoldás mind hatékonyságban, mind élettartamban túlszárnyalja a hagyományos fűtésrendszereket! IP besorolás jelentése Az IP egy nemzetközi védettségmegjelölés. Azt mutatja meg, hogy a műszaki berendezések áramköreit védő készülékház mennyire áll ellen

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar