A gázfűtés ennél már csak drágább lesz…Mit válasszak helyette?

A gáz ára évről évre emelkedik, és a jelenlegi kilátások sem túl fényesek. Nagyon könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a következő fűtésszezonokban már egekben lesznek a fűtési költségeink. De milyen hatékony fűtési megoldásra tudnánk a legegyszerűbben lecserélni?

Fűtésrendszerünk lecserélése egy meglehetősen nagyköltségvonzattal és hosszútávú következményekkel járó döntés. Nehezen is vágunk bele, leginkább csak akkor, amikor már tényleg rá vagyunk kényszerülve. Ilyen indok lehet, ha jelenlegi készülékeinket egyre drágább karbantartani, javíttatni, de az is megfelelő érv a cserére, ha az érintett energiahordozó ára már egy pszichológiai határ fölé emelkedik. Melyek azok az érvek, amelyek miatt félünk belevágni a cserébe?

Drága a telepítés

A legtöbb fűtésrendszer telepítése elképesztően drága. A legtöbbször nem is maga a készülék, hanem annak beszerelése és a hozzá szorosan kapcsolódó helyreállítási munkálatok ára az elrettentő. Melyik vajon az a fűtésrendszer, mellyel ezt el lehet kerülni? Az infrapanelek ára teljesen elfogadható, ráadásul a telepítésük is pofonegyszerű. Nincs szükség drága és hosszadalmas engedélyeztetési folyamatra, mellyel rengeteg pénzt és időt tudunk megspórolni. Felszerelésük semmilyen speciális szakértelmet nem igényel, így nem történhet meg az, hogy akár hónapokat kell várnunk arra, hogy a megfelelő szakember helyet szorítson nekünk a naptárában, majd egy borsos számlát nyújtson át, melyet kénytelenek vagyunk kifizetni.

Rengeteg időt és energiát vesznek igénybe a munkálatok

Ahogy fentebb írtuk, ha az infrapanel beszerzése pofonegyszerű, nem kell engedélyek után rohangálnunk, sem hónapokat várakoznunk. Ha gyors, szinte azonnali megoldást szeretnénk, válasszuk bátran ezt az új technológiás fűtési megoldást. Néhány csavarral a falra szerelhető, és közvetlenül az áramkörre szerelhető. Könnyedén kikalkulálható, hogy az adott helyiségbe vagy akár a teljes lakásba mennyi és milyen teljesítményű panelekre van szükségünk, így biztosan nem érnek minket kellemetlen meglepetések.

Honnan tudjam, hogy valóban olcsóbb lesz a fenntartása?

A legtöbb fűtésrendszer rengeteg kockázatot rejt magában. Minden évben ki kell hívnunk – vagy inkább kikönyörögnünk – egy szakembert, aki átvizsgálja és karbantartja azt, és retteghetünk, hogy ne derüljön ki semmilyen komolyabb probléma. Mert még ha garanciális problémáról is van szó, a helyreállítás elképesztően macerás lehet. Jó hírünk van, az infrapanelek semmilyen karbantartást nem igényelnek, hiszen nincsenek bennük mozgó alkatrészek. A hibák előfordulási lehetősége a lehető legcsekélyebb. Persze itt is előfordulhatnak nagyon ritkán gyártási hibák, de azok orvoslása, a panelek cseréje nem jár a lakásban rombolással, és pillanatok alatt elvégezhetőek.

Az infrapanelek a felhasznált energia kb. 98%-át hasznosítják, ezért elképesztően költséghatékonyak, ráadásul akár napelemes rendszerre is köthetőek. Az új technológiának köszönhetően alacsonyabb hőmérsékleten is jobb hőérzetet biztosítanak, akár 60%-ot is spórolhatunk alkalmazásukkal a fűzésszámlán.

Ne féljünk hát belevágni egy fűtéskorszerűsítésbe, mert ha okosan választunk, egyáltalán nem jár annyi kockázattal és vesződséggel, mint gondoljuk. Ha felkeltettük az érdeklődésed, termékeinket megtalálod webshopunkban, de ha további információkra van szükséged, akkor is szívesen állunk rendelkezésedre elérhetőségeinken.

Hasonló cikkek

Mennyire ellenállóak az infrapanelek?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mennyire tartósak és ellenállóak az infrapanelek. Gyakran félünk az új technológiáktól, pedig ez a fűtési megoldás mind hatékonyságban, mind élettartamban túlszárnyalja a hagyományos fűtésrendszereket!

Tovább olvasom »

Válaszd az infrapanelt az irodádba!

A modern irodák tervezésénél egyre fontosabb szempont a hatékonyság és a kényelem biztosítása. Az infrapanel olyan innovatív fűtési megoldást kínál, amely nemcsak energiatakarékos, de kényelmes és egészséges környezetet is teremt az irodai munkavégzéshez. Miért érdemes tehát választani az infrapaneleket az irodádba?

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar