A gázfűtés ennél már csak drágább lesz…Mit válasszak helyette?

A gáz ára évről évre emelkedik, és a jelenlegi kilátások sem túl fényesek. Nagyon könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a következő fűtésszezonokban már egekben lesznek a fűtési költségeink. De milyen hatékony fűtési megoldásra tudnánk a legegyszerűbben lecserélni?

Fűtésrendszerünk lecserélése egy meglehetősen nagyköltségvonzattal és hosszútávú következményekkel járó döntés. Nehezen is vágunk bele, leginkább csak akkor, amikor már tényleg rá vagyunk kényszerülve. Ilyen indok lehet, ha jelenlegi készülékeinket egyre drágább karbantartani, javíttatni, de az is megfelelő érv a cserére, ha az érintett energiahordozó ára már egy pszichológiai határ fölé emelkedik. Melyek azok az érvek, amelyek miatt félünk belevágni a cserébe?

Drága a telepítés

A legtöbb fűtésrendszer telepítése elképesztően drága. A legtöbbször nem is maga a készülék, hanem annak beszerelése és a hozzá szorosan kapcsolódó helyreállítási munkálatok ára az elrettentő. Melyik vajon az a fűtésrendszer, mellyel ezt el lehet kerülni? Az infrapanelek ára teljesen elfogadható, ráadásul a telepítésük is pofonegyszerű. Nincs szükség drága és hosszadalmas engedélyeztetési folyamatra, mellyel rengeteg pénzt és időt tudunk megspórolni. Felszerelésük semmilyen speciális szakértelmet nem igényel, így nem történhet meg az, hogy akár hónapokat kell várnunk arra, hogy a megfelelő szakember helyet szorítson nekünk a naptárában, majd egy borsos számlát nyújtson át, melyet kénytelenek vagyunk kifizetni.

Rengeteg időt és energiát vesznek igénybe a munkálatok

Ahogy fentebb írtuk, ha az infrapanel beszerzése pofonegyszerű, nem kell engedélyek után rohangálnunk, sem hónapokat várakoznunk. Ha gyors, szinte azonnali megoldást szeretnénk, válasszuk bátran ezt az új technológiás fűtési megoldást. Néhány csavarral a falra szerelhető, és közvetlenül az áramkörre szerelhető. Könnyedén kikalkulálható, hogy az adott helyiségbe vagy akár a teljes lakásba mennyi és milyen teljesítményű panelekre van szükségünk, így biztosan nem érnek minket kellemetlen meglepetések.

Honnan tudjam, hogy valóban olcsóbb lesz a fenntartása?

A legtöbb fűtésrendszer rengeteg kockázatot rejt magában. Minden évben ki kell hívnunk – vagy inkább kikönyörögnünk – egy szakembert, aki átvizsgálja és karbantartja azt, és retteghetünk, hogy ne derüljön ki semmilyen komolyabb probléma. Mert még ha garanciális problémáról is van szó, a helyreállítás elképesztően macerás lehet. Jó hírünk van, az infrapanelek semmilyen karbantartást nem igényelnek, hiszen nincsenek bennük mozgó alkatrészek. A hibák előfordulási lehetősége a lehető legcsekélyebb. Persze itt is előfordulhatnak nagyon ritkán gyártási hibák, de azok orvoslása, a panelek cseréje nem jár a lakásban rombolással, és pillanatok alatt elvégezhetőek.

Az infrapanelek a felhasznált energia kb. 98%-át hasznosítják, ezért elképesztően költséghatékonyak, ráadásul akár napelemes rendszerre is köthetőek. Az új technológiának köszönhetően alacsonyabb hőmérsékleten is jobb hőérzetet biztosítanak, akár 60%-ot is spórolhatunk alkalmazásukkal a fűzésszámlán.

Ne féljünk hát belevágni egy fűtéskorszerűsítésbe, mert ha okosan választunk, egyáltalán nem jár annyi kockázattal és vesződséggel, mint gondoljuk. Ha felkeltettük az érdeklődésed, termékeinket megtalálod webshopunkban, de ha további információkra van szükséged, akkor is szívesen állunk rendelkezésedre elérhetőségeinken.

Hasonló cikkek

Legyen neked is prémium fűtésrendszered!

Valószínű, most nem sok olyan ember él az országban, aki ne gondolkozott volna el az energiaárakon, és ne vette volna sorba a különböző fűtésrendszerek előnyeit és hátrányait. Talán most nyitottabbá váltunk egy kicsit az új technológián alapuló fűtésrendszerekre is. Ilyen például az infrapanel, amely mind megjelenésében, mind hatékonyságában a prémium

Tovább olvasom »
Infrapanel vélemények

5 ok, amiért érdemes infrafűtést választani

Fűtésrendszerünk kiválasztása egy hosszútávú döntés, hiszen ez nem olyan dolog, amit minden évben lecserélünk. Ezért is érdemes ezt jól átgondolni, mielőtt belevágunk. A hagyományos fűtésrendszereknek számos olyan hátránya van, amit az infrapanel alkalmazásával kiküszöbölhetünk. Lássuk az öt legütősebb érvünket.

Tovább olvasom »
Infrapanel a fürdőszobádba

Infrapanel a fürdőszobába

Hazánkban általában eléggé kis helyiség jut a fürdőszobának, ezért nem mindegy, hogy a fűtőtest mekkora helyet foglal el a térben. De minek egyáltalán radiátorokat belegózni a szobába, ha akár egy tükör segítségével megoldható a kellemes meleg? Valóban ilyen egyszerű lenne?

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar