Mit kell tudni az alumínium infrapanelekről?

Az általunk forgalmazott alumínium infrapanelek tökéletesen alkalmasak arra, hogy teljes fűtésrendszerünket kiépítsük velük, de kiegészítő fűtésként megállják a helyüket. Lássuk, mit érdemes tudni erről a fűtési megoldásról.

Gyönyörű kivitelezés

A webshopunkban kapható alumínium infrapanelek keret nélküli kivitelben készültek. Ennek egyik előnye, hogy sokkal szebbek, mint a kerettel rendelkező darabok, és diszkréten beleolvadnak a környezetükbe. Mert ki szeretné a letisztult enteriőrt elrondítani egy fűtőtesttel? Fehér és fekete színben is elérhetőek, hogy mindenki megtalálja a számára legjobban passzoló infrapanelt. A selyemfényű bevonatnak, a varrat nélküli hegesztésnek, valamint a lekerített éleknek köszönhetően nagyon elegáns hatást keltenek.

Kiváló teljesítmény

Alumínium infrapaneljeink többféle teljesítményben és méretben kaphatóak, hogy mindig az adott helyiség adottságaihoz és az egyéni szükségletekhez lehessen igazítani a kialakítást. A legújabb nanotechnológia és a fejlett szénkristályos megoldások biztosítják az A+-os energiahatékonyságot. A felhasznált energia 98%-át hasznosítja, mely messze felülmúlja a hagyományos fűtésrendszerek eredményeit – melyek esetében ez a szám olyan 60% körül mozog. Ez azt jelenti, hogy amennyiben infrapanelt telepítünk, a fűtésre fordított energia teljes mértékben hőleadásra kerül.

Kellemesebb hőérzet

Az infrapanel nem a levegő melegítésével teremt meleget az otthonunkban. Ennek számtalan előnye van. Egyik ilyen, hogy az infrasugarak a szobában lévő falakat, tárgyakat, bútorokat melegítik, a napsugárzáshoz vagy a kandallóhoz hasonló, kellemes hőérzetet biztosítanak. Így sokkal alacsonyabb hőmérséklet is elegendő a megfelelő komfortérzet eléréséhez, hiszen nagyobb lesz a hőérzetünk. Másrészt a hőeloszlás is egyenletes lesz. A levegő melegítésén alapuló fűtésrendszereknél már mindenki tapasztalta, hogy a plafonhoz száll a meleg levegő, míg a talaj közelében hideg van. Így teljesen fölöslegesen kell a lakást agyonfűtenünk, hogy a melegből mi is érezzünk valamit. Az infrapanellel ez a probléma teljesen kiküszöbölhető, amivel rengeteg pénzt takaríthatunk meg.

Spórolj a telepítésen és a karbantartáson

Az inrapaneljeinket telepítési útmutatóval, szerelési sablonnal és rögzítőelemekkel szállítjuk. Felszerelése nem igényel semmilyen speciális tudást – mint például a klímák esetében -, egyszerűen az áramkörre köthető, melyet bármilyen villanyszerelő el tud végezni. A munkálatok egyszerűen, gyorsan elvégezhetőek, nem járnak rombolással, így a helyreállítással sem kell bajlódjunk. Engedélyeztetést sem igényel, ezzel szintén rengeteg időt és pénzt spórolhatunk. A karbantartás része a legjobb. Mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, így nincs szükség semmiféle karbantartásra.

Hova helyezzük el a paneleket?

Az általunk forgalmazott alumínium infrapanelek az oldalfalakra, illetve a mennyezetre is szerelhetőek. Lényegében nem vesznek el hasznos helyet a térből, így kisebb helyiségekbe is kiváló megoldást jelentenek. Nagyobb terek fűtése esetén célszerű több infrapanellel megoldani a fűtést, melyeket egyenletesen kell eloszlatni. Tévhit, hogy hideg foltok maradnak a lakásban, amennyiben szakszerűen vannak elhelyezve a panelek, ezt biztosan ki lehet zárni. Egyébként, ha nemcsak kiegészítő fűtésként alkalmazzuk, érdemes termosztáthoz is csatlakoztatni, így akár még távolról is szabályozhatjuk a hőmérsékletet.

Ha felkeltettük érdeklődésed, tekints meg alumínium infrapaneljeinket webshopunkban, de azokat e-mailben is megrendelheted. Kérdés esetén keress minket elérhetőségeinken, akár még a beszerelésben is tudunk segíteni. További infókért ajánljuk blogunkat, illetve Facebook oldalunkat is folyamatosan frissítjük.

Hasonló cikkek

Teraszok újratöltve: a kültéri infra hősugárzók hatásai a környezetre és a pénztárcánkra

A teraszok népszerűsége töretlen, és egyre többen szeretnék otthonukat olyan kültéri élettérrel kibővíteni, ahol kellemesen eltölthetik az időt a szabadban. Azonban a hidegebb hónapokban vagy estéken gyakran szükség van egy melegedést biztosító megoldásra. A kültéri infra hősugárzók kitűnő választásnak bizonyulnak ilyen helyzetekben, hiszen energiahatékonyak, környezetbarátak és kellemes meleget biztosítanak.

Tovább olvasom »

Mennyezetre szerelhető infrapanelek

Az infrapanelek egyik nagy előnye a hagyományos fűtésrendszerekkel szemben, hogy rendkívül kis helyet foglalnak, és sokkal rugalmasabban el lehet őket helyezni, mint például a radiátorokat. De valóban lehetséges, hogy akár a plafonra is felszerelhetjük őket? Sokan nem tudnak elszakadni attól a gondolkodásmódtól, hogy a fűtőtestnek az ablak előtt a helye.

Tovább olvasom »

Jövőre is lesz tél, érdemes korszerűsíteni!

Bár még esténként be kell kapcsolni kicsit a fűtést, de azért már a fő fűtésszezonnak vége! Fellélegezhetünk, ezt is túléltük, szerencsére kegyes volt az időjárás, és nem volt olyan zord az évszak. Érdemes azonban előre gondolkodni, és felkészülten várni a következő telet!

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar