Mit kell tudni az alumínium infrapanelekről?

Az általunk forgalmazott alumínium infrapanelek tökéletesen alkalmasak arra, hogy teljes fűtésrendszerünket kiépítsük velük, de kiegészítő fűtésként megállják a helyüket. Lássuk, mit érdemes tudni erről a fűtési megoldásról.

Gyönyörű kivitelezés

A webshopunkban kapható alumínium infrapanelek keret nélküli kivitelben készültek. Ennek egyik előnye, hogy sokkal szebbek, mint a kerettel rendelkező darabok, és diszkréten beleolvadnak a környezetükbe. Mert ki szeretné a letisztult enteriőrt elrondítani egy fűtőtesttel? Fehér és fekete színben is elérhetőek, hogy mindenki megtalálja a számára legjobban passzoló infrapanelt. A selyemfényű bevonatnak, a varrat nélküli hegesztésnek, valamint a lekerített éleknek köszönhetően nagyon elegáns hatást keltenek.

Kiváló teljesítmény

Alumínium infrapaneljeink többféle teljesítményben és méretben kaphatóak, hogy mindig az adott helyiség adottságaihoz és az egyéni szükségletekhez lehessen igazítani a kialakítást. A legújabb nanotechnológia és a fejlett szénkristályos megoldások biztosítják az A+-os energiahatékonyságot. A felhasznált energia 98%-át hasznosítja, mely messze felülmúlja a hagyományos fűtésrendszerek eredményeit – melyek esetében ez a szám olyan 60% körül mozog. Ez azt jelenti, hogy amennyiben infrapanelt telepítünk, a fűtésre fordított energia teljes mértékben hőleadásra kerül.

Kellemesebb hőérzet

Az infrapanel nem a levegő melegítésével teremt meleget az otthonunkban. Ennek számtalan előnye van. Egyik ilyen, hogy az infrasugarak a szobában lévő falakat, tárgyakat, bútorokat melegítik, a napsugárzáshoz vagy a kandallóhoz hasonló, kellemes hőérzetet biztosítanak. Így sokkal alacsonyabb hőmérséklet is elegendő a megfelelő komfortérzet eléréséhez, hiszen nagyobb lesz a hőérzetünk. Másrészt a hőeloszlás is egyenletes lesz. A levegő melegítésén alapuló fűtésrendszereknél már mindenki tapasztalta, hogy a plafonhoz száll a meleg levegő, míg a talaj közelében hideg van. Így teljesen fölöslegesen kell a lakást agyonfűtenünk, hogy a melegből mi is érezzünk valamit. Az infrapanellel ez a probléma teljesen kiküszöbölhető, amivel rengeteg pénzt takaríthatunk meg.

Spórolj a telepítésen és a karbantartáson

Az inrapaneljeinket telepítési útmutatóval, szerelési sablonnal és rögzítőelemekkel szállítjuk. Felszerelése nem igényel semmilyen speciális tudást – mint például a klímák esetében -, egyszerűen az áramkörre köthető, melyet bármilyen villanyszerelő el tud végezni. A munkálatok egyszerűen, gyorsan elvégezhetőek, nem járnak rombolással, így a helyreállítással sem kell bajlódjunk. Engedélyeztetést sem igényel, ezzel szintén rengeteg időt és pénzt spórolhatunk. A karbantartás része a legjobb. Mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, így nincs szükség semmiféle karbantartásra.

Hova helyezzük el a paneleket?

Az általunk forgalmazott alumínium infrapanelek az oldalfalakra, illetve a mennyezetre is szerelhetőek. Lényegében nem vesznek el hasznos helyet a térből, így kisebb helyiségekbe is kiváló megoldást jelentenek. Nagyobb terek fűtése esetén célszerű több infrapanellel megoldani a fűtést, melyeket egyenletesen kell eloszlatni. Tévhit, hogy hideg foltok maradnak a lakásban, amennyiben szakszerűen vannak elhelyezve a panelek, ezt biztosan ki lehet zárni. Egyébként, ha nemcsak kiegészítő fűtésként alkalmazzuk, érdemes termosztáthoz is csatlakoztatni, így akár még távolról is szabályozhatjuk a hőmérsékletet.

Ha felkeltettük érdeklődésed, tekints meg alumínium infrapaneljeinket webshopunkban, de azokat e-mailben is megrendelheted. Kérdés esetén keress minket elérhetőségeinken, akár még a beszerelésben is tudunk segíteni. További infókért ajánljuk blogunkat, illetve Facebook oldalunkat is folyamatosan frissítjük.

Hasonló cikkek

Konvekciós vs. infrapaneles fűtésrendszer

Amikor új fűtésrendszerre van szükségünk, akkor az első dolog, amit át kell gondolnunk, hogy melyik a számunkra leghatékonyabb megoldás. Sokféle lehetőség közül válogathatunk, de vajon a régi vagy az újabb technológiákkal nyerünk hosszútávon? Ebben a cikkünkben az infrapaneleket hasonlítjuk össze a konvekciós fűtésrendszerekkel.

Tovább olvasom »

Az Infrapanel Fűtés Telepítési Költségei

Az otthonod fűtésrendszerének kiválasztása és telepítése egy nagyon fontos, hosszútávú döntés, amit számos tényező befolyásolhat. Energiahatékonysága miatt egyre többen fontolgatják az infrapanelek beszerzését, pont emiatt sokan kíváncsiak arra, hogy milyen költségekkel kell számolni a telepítés során. Ebben a cikkben az infrapaneles fűtési megoldások költségeiről, valamint a befektetés hosszútávú előnyeiről olvashattok.

Tovább olvasom »

0 Ft-os fűtésszámla? Infrapanellel lehetséges!

Rezsicsökkentés ide vagy oda, az tény, hogy az energiaárak folyamatosan növekednek. A támogatás sem fog örökké tartani, de mindenesetre az biztos, hogy évről évre többet fizetünk a fűtésrért. Egy dolgot tehetünk: korszerűsítjük a fűtésrendszerünket, így akár nullára is redukálhatjuk a költségeinket.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar