Mennyire jó ötlet az infra panel a gyerekszobába?

Természetes, hogy gyermekeinknek a legjobbat szeretnénk. Rengeteg a bizonytalanság a szülőkben, hogy milyen lenne az ideális fűtés számura. Fontos szempont, hogy egyrészt gazdaságos legyen, ugyanakkor a gyerkőcök egészséges fejlődését is biztosítani tudjuk. Ezek mentén jártuk körbe, hogy mi lehet a lehető legjobb megoldás.

Szálló por a levegőben

Ha tartósan magas a szálló por mennyisége a levegőben, az már nemcsak az arra érzékenyek vagy a krónikus betegek számára okoz problémát, hanem az egészségesek számára is. A levegőben szálló por folyamatosan irritálhatja a gyermekünk légutait, és elősegítheti az asztma vagy az allergia kialakulását is. Nagyon fontos, hogy olyan fűtési megoldást válasszunk a gyerekszobába, amely nem kavarja fel és nem cirkuláltatja a port a levegőben. Ennek a kritériumnak nagyon kevés fűtéstípus felel meg. Az infra fűtés az infravörös sugarakon keresztül elsősorban nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és a falakat melegíti fel, ezért nem okoz légáramlatot a szobában. Tökéletes választás – nem csak – gyerekszobába!

Ideális hőfok

Minden gyerkőc más és más, de általánosságban elmondható, hogy nem meleg, 18-20 °C körüli hőmérsékletben a lehető legpihentetőbb az alvás számukra. Túl meleg szobában nehezebben alszanak el, könnyebben megizzadnak, nyűgösebbé válhatnak. Az ideális nappali hőmérséklet ennél magasabb, 22-24 °C körüli. Fontos, hogy a gyerekszoba hőmérsékletét külön, és pontosan szabályozni tudjuk, ezért mindenképpen olyan fűtési megoldást válasszunk, mely termosztátra köthető. Az infrapanelek tökéletesen megállják a helyüket teljes fűtésrendszerként, de akár kiegészítő fűtésként egy-egy helyiségben is alkalmazhatjuk. Így egyszerűen megoldható, hogy pl. a gyerekszoba hőmérsékletét külön szabályozzuk.

Hatékony működés

Jelenleg ez egy kardinális kérdés fűtésrendszerünk kiválasztása kapcsán. Gázzal fűteni sajnos manapság nem igazán kifizetődő, és az a hír járja, hogy az elektromos készülékek pedig sajnos zabálják az áramot. Ennek nem kell mindig igaznak lennie. Az infra panel, a tévhitekkel ellentétben nem egyenlő a fali elektromos melegítő panelekkel. Teljesen más technológián alapul, így képes a felhasznált energia 98%-át hasznosítani. Sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos fűtésrendszerek- melyeknél ez a szám olyan 60% körül mozog. Igen, az igaz, hogy jelenleg nem olcsó árammal sem fűteni, de még mindig az infra panel az egyik legtakarékosabb fűtési megoldás. Ha nem hisszük, érdemes kikérni egy villanyszerelő vagy bármely más szakértő tanácsát, és valószínű, hogy meg fogja erősíteni ezt az állítást.

Fő a biztonság

Itt két fontos szempont merülhet fel. Az egyik, hogy a fűtőtestek olyan magasságban legyenek, hogy a gyermekek nem tudják megégetni magukat. Az infrapanelek – bár oldalfalra is szerelhetőek – akkor a leghatékonyabbak, ha a mennyezetre szereljük őket. Így nem foglalnak hasznos helyet a szobában, és gyerkőcünk biztosan nem fér a közelébe. De nem kizárt az oldalfalra történő elhelyezés sem, ilyen esetben vegyük figyelembe a gyerkőcünk magasságát, és természetesen a panelek elhelyezését a hatékonyság szempontjából is érdemes megvizsgálni.

Egy biztos, hogy az infra panel egy egyik legjobb fűtési megoldás gyerekszobába! Ha szeretnénk még a gyerkőc érkezése előtt letesztelni, próbáljuk ki a hálószobánkban, nem kizárt, hogy a tapasztalatok alapján már a következő fűtésszezonban a teljes fűtésrendszerünket lecseréljük erre. Ha szeretnél több információt termékeinkről, böngészd bátran a blogunk további cikkeit, de elérhetőségeinken is szívesen állunk rendelkezésedre. Termékeinket webshopunkon vagy emailen keresztül rendelheted meg tőlünk, amit ingyenesen, GLS futárszolgálattal juttatunk el hozzád.

Hasonló cikkek

Konvekciós vs. infrapaneles fűtésrendszer

Amikor új fűtésrendszerre van szükségünk, akkor az első dolog, amit át kell gondolnunk, hogy melyik a számunkra leghatékonyabb megoldás. Sokféle lehetőség közül válogathatunk, de vajon a régi vagy az újabb technológiákkal nyerünk hosszútávon? Ebben a cikkünkben az infrapaneleket hasonlítjuk össze a konvekciós fűtésrendszerekkel.

Tovább olvasom »

Jövőre is lesz tél, érdemes korszerűsíteni!

Bár még esténként be kell kapcsolni kicsit a fűtést, de azért már a fő fűtésszezonnak vége! Fellélegezhetünk, ezt is túléltük, szerencsére kegyes volt az időjárás, és nem volt olyan zord az évszak. Érdemes azonban előre gondolkodni, és felkészülten várni a következő telet!

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar