Miért olcsóbb infrapanellel fűteni, mint más módszerekkel?

Ebben a blog cikkünkben 4+1 olyan dolgot sorolunk fel, amelyeknek köszönhetően az infrapaneles fűtés sokkal költséghatékonyabb más fűtési megoldásoknál. És a tények nem hazudnak.

Energiaigény

Nagyon fontos tévhit, hogy az elektromos készülékek teljesítményét az energiaszükségletük határozza meg. Pedig akár még egy egyszerű porszívónál is előfordul, hogy a vásárlók nem a szívóteljesítményt, hanem az energiaigényüket figyelik. Pedig a 2000 Wattos nem biztos, hogy jobb, mint az 1000 Wattos, csak éppen többet fogyaszt. Nincs ez másképpen az infrapanelek esetében sem. Az, hogy nincs hatalmas energiaigényük, csak annyit jelent, hogy rendkívül hatékony a működésük. Lássuk, hogy mit jelent ez a gyakorlatban. Míg egy hagyományos fűtésberendezésnél előfordul, hogy csupán 38%-os hatékonyságú – tehát a felvett energia 38%-a hasznosul -, addig az infrapanelek esetében ez a szám akár a 98%-ot is elérheti. Ez az új technológiás működési elvének köszönhető, mely szuperhatékonnyá teszi ezeket a készülékeket.

Karbantartási költségek

Az infrapanelek nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, így semmilyen karbantartást nem igényelnek. Ez forradalmi ahhoz képest, hogy a gázrendszereket 12 havonta ellenőrizni kell az esetleges szivárgás elkerülése miatt, de pl. a hőszivattyúkat is karban kell tartani minden évben. A radiátorok sem jelentenek kivételt, azokat rendszeresen tisztítani kell, mely meglehetősen macerás folyamat. Az esetleges javíttatás is vagyonokba kerülhet, arról nem is beszélve, ha cserélni kell egy alkatrészt vagy mondjuk a kazánt. Az infrapanelekkel ezektől a minimum évente felmerülő maceráknak búcsút mondhatunk, amivel rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg.

Vezérlők

Az infrapanelek termosztátra köthetőek, így könnyedén szabályozható a lakásunkban lévő hőmérséklet. Nagyon komoly tévhit, hogy ha teljesen lekapcsoljuk a fűtést, amikor nem vagyunk otthon, azzal pénzt tudunk megtakarítani. A lakás újabb és újabb felfűtése a legtöbb esetben sokkal több energiát igényel, mintha beállítanánk egy állandó alaphőmérsékletet, amin természetesen lehet valamelyest emelni, amikor otthon tartózkodunk. Érdemes tehát a termosztátos megoldást választanunk, ha WIFI-s változatot telepítünk, akkor ráadásul távolról is szabályozhatjuk a hőmérsékletet.

A panelek külön-külön is szabályozhatóak

Az infrapanelek segítségével lehetőségünk van arra is, hogy csak 1-1 helyiséget melegítsünk. Természetesen meg tudjuk tenni egy gácirkós megoldásnál is, hogy egy-egy radiátort lekapcsoljunk, de attól még a teljes rendszert működtető kazán továbbra is fogyasztani fogja az energiát, akkor is, ha csak 1 radiátor van feltekerve. Ha esetleg van olyan igényünk, hogy nem szeretnénk a ház / lakás összes helyiségét folyamatosan azonos hőmérsékleten tartani, megtehetjük, hogy csak bizonyos szobákat fűtsünk. Pont emiatt az infrapanel kiegészítő fűtésnek is tökéletes.

+1 Minimális telepítési költségek

Ha az infrapaneles fűtésrendszer teszed le a voksod, nem lesz szükséged hosszadalmas és drága engedélyeztetésre. Ráadásul a telepítés semmilyen speciális szakértelmet nem igényel, így erre sem kell majd vagyonokat költened. Néhány csavar segítségével a falra rögzíthető, és áramhálózatra, esetleg termosztátra kötve azonnal működik.

Ha kedvet kaptál, infrapaneljeinket webshopunkból tudod megrendelni. További kérdések esetén fordulj hozzánk bátran elérhetőségeinken.

Hasonló cikkek

0 Ft-os fűtésszámla? Infrapanellel lehetséges!

Rezsicsökkentés ide vagy oda, az tény, hogy az energiaárak folyamatosan növekednek. A támogatás sem fog örökké tartani, de mindenesetre az biztos, hogy évről évre többet fizetünk a fűtésrért. Egy dolgot tehetünk: korszerűsítjük a fűtésrendszerünket, így akár nullára is redukálhatjuk a költségeinket.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar