Energiahatékony megoldás – infrapanel, a gazdaságos fűtésrendszer

Amikor otthonunk fűtéskorszerűsítésén gondolkodunk, természetesen számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Az álmunk egy olyan fűtésrendszer, ami egyszerűen beszerelhető, karban tartható, és költséghatékony a fenntartása. De van-e ilyen egyáltalán? Az infrapanel egy energia- és költséghatékony fűtési megoldás, amely az egyik lehető legjobb választás lehet. De lássuk az indokainkat!

Alacsony üzemeltetési költségek

Az infrapanel jóval alacsonyabb üzemeltetési költséggel jár, mint a hagyományos fűtésrendszerek. Ennek oka, hogy az infravörös sugarak közvetlenül célozzák meg a tárgyakat és a szobában lévő személyeket, így nincs szükség a levegő folyamatos fűtésére. Ez jelentős energiamegtakarítást eredményez, és hosszú távon is megmutatkozik az energiaszámlában.

Gyors felfűtés, azonnali hőérzet

Az infrapanelek szinte azonnal meleget varázsolnak a lakásban, nem kell órákat várni, mire a bekapcsolás után a hőmérséklet eléri a számunkra kellemes hőmérsékletet. Ez egyrészt nagyon kényelmes, de azt is jelenti, hogy ezáltal is csökken az energiafelhasználásunk, hiszen nem szükséges már órákkal korábban beindítani a fűtésünket.

Minimális hőveszteség és hatékony hőeloszlás

Az infrapanelek az általuk felhasznált energia 98%-át hasznosítják, szemben a hagyományos fűtésrendszerek 60%-os arányszámával. Ez jelentős különbség, amit minden hónap végén érzékelni fogunk a rezsiszámlánkon. Ahogyan korábban is említettük, a technológia nem a levegő melegítésén alapul, így szellőztetéskor nem fog egyből kiszállni a meleg az ablakon keresztül.  Szintén ez az a tulajdonság, aminek köszönhető, hogy a hőeloszlás egyenletes lesz, nem fog előfordulni, hogy a plafon közelében, illetve a galérián már meg lehet sülni, lent, a padlószinten pedig szinte még vacogunk. Egyenletes hőmérséklet alakul ki a helyiségben, nincs szükség annak túlfűtésére, hogy mondjuk az íróasztalunknál, vagy a kanapénkon ülve se fázzunk.

Hosszútávú megtakarítás

Az infrapanelek hosszútávú befektetést jelentenek. A kezdeti, beszerelési költségek sem rúgnak akkorára, mint mondjuk egy konvektoros megoldás, vagy egy hőszivattyú, klíma esetében. A működtetése is rendkívül energiahatékony, ráadásul konkrétan nincsenek karbantartási költségek. Az infrapanelek valóban nem igényelnek semmilyen karbantartást, így nem lesz éves szinten probléma, hogy nem találunk időben szakembert, illetve nem kell erre sem vagyonokat kifizetni. Sokan úgy oldják meg ezt a problémát, hogy egyszerűen nem tartják karban a hagyományos fűtésrendszerüket, ami ezáltal kevésbé hatékonyan működik, illetve az élettartama is csökken. Az infrapanel esetében ilyen problémával biztosan nem kerülünk szembe!

Az infrapanelek tehát nem csupán modern megjelenésű fűtőpanelek, de energiahatékony és költségcsökkentő megoldást is kínálnak az otthonunk fűtésére. A technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már ezek az eszközök nemcsak a kényelmet szolgálják, hanem hosszútávú megtakarításokat is eredményeznek. Az infrapanelek használatával az otthonunk kellemesen meleg lesz, ráadásul pénztárcánk is megkönnyebbül.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, termékeinket megtekintheted webshopunkon, de azokat akár e-mailben is megrendelheted. Kérdés esetén fordulj bátran hozzánk elérhetőségeinken, akár még a beszerelésben is tudunk segíteni!

Hasonló cikkek

Milyen hősugárzót vásároljak a teraszra?

Most már valóban vége a nyárnak, a napsugarak melegét fél évig biztosan nélkülöznünk kell. Ha mi mégis szeretnénk az őszi és téli hónapokban is kint ülni a teraszon, esetleg éttermünk vagy kávézónk van, akkor a kültéri infra hősugárzó beszerzését mindenképpen érdemes megfontolnunk. Olvass tovább, ha még nem ismerős ez a

Tovább olvasom »

Milyen helyiségekbe javasoljuk az infrapanel telepítését?

Egyre többet hallunk az infrapanelekről, így már nem biztos, hogy teljesen ismeretlen számodra ez a fűtési megoldás. Ha megfelelő minőségű paneleket választasz, és odafigyelsz arra, hogy kellő számú infrapanelt, a megfelelő helyekre szerelj fel, akár a teljes fűtésrendszeredet is kiválthatod vele. Természetesen kiegészítő fűtésként is használhatod egy-egy helyiségbe, ahová vagy

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar

Tél végi áreső!

Akár 10% kedvezmény

Vásárolj most infrapaneleket, és élvezd az akcióinkat!

Vásárolj legalább 200.000 Ft értékben és adunk 5% kedvezményt!

Ha a vásárlás értéke meghaladja a 300.000 Ft-ot, megduplázzuk a kedvezményt és 10%-al olcsóbban veheted meg termékeinket!

Yandiya Infrapanel Akció