Infrapanel hálószoba

Infrapanel a hálószobádba

A hálószoba fűtésének kialakítása gyakran jelent kihívást. Egyrészt sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy túl kicsi a hely, és egyszerűen a radiátorok telepítése komoly logisztikai feladat. Másrészt az is előfordulhat, hogy szeretnénk, ha a hálószobánk hőmérséklete eltérne a lakás többi részétől. Nézzük, hogy érdemes-e ebben a helyiségben infrapaneles megoldásban gondolkodni.

Az energiaválság felülírta a korábbi igényeket. Míg eddig gyakorta fordult elő, hogy alváshoz alacsonyabb hőmérsékletet állítottunk be, mint amit nappal ideálisnak érzékeltünk, jelenleg előfordulhat ennek a fordítottja is. Hiszen reggel elmegyünk a munkába, teljesen felesleges a teljes lakást vagy házat magas hőmérsékleten tartani, viszont este hazaérve sem feltétlenül szeretnénk minden helyiséget kifűteni. A hálószobában azonban jól jönne egy kis plusz meleg, mert hosszú pizsama ide vagy oda, azért nagykabátban mégsem annyira kényelmes az alvás.

Sokan nem tudják, hogy bár az infrapanelek teljes fűtésrendszerként is megállják a helyüket, akár kiegészítő fűtésként is alkalmazhatjuk egy-egy helyiségben. A hálószoba tipikusan jó példa erre. Lássuk az előnyeit.

Klíma vs. infrapanel

Gyakran fűtenek egy-egy helyiséget klímával, de ennek több hátulütője is adódik. Az egyik, hogy éjszaka csendre lenne szükségünk, és a klíma bizony hangot ad ki. Igaz, nem olyan idegesítő, mint például egy gázkonvektor kattogása, de az állandó fúvó hang nem biztos, hogy elősegíti a pihentető alvást. Ezen kívül a klíma légáramlatot is kelt, ami akadályozza a kellemes hőérzet kialakulását. Az inrapanelben nincsenek mozgó alkatrészek, így teljesen csendes. Ráadásul, mivel nem a levegőt melegíti, így nem kelt légáramlatot.

Az infrapanel helyigénye

Az általunk forgalmazott infrapanelek mind az oldalfalra, mind a plafonra szerelhetőek. Hálószoba esetében minden esetben a plafont javasoljuk. Egyrész így az ágy fölé szerelve biztosított, hogy biztosan a szoba legmelegebb pontján aludjunk, másrészt így igazából nem foglal el hasznos helyet a helyiségben.

Termosztátra köthető

Az infrapanel termosztát nélkül is alkalmazható, de a legjobb, ha termosztátra kötjük azt. Így biztosított az állandó hőmérséklet alvás közben, se nem kell kitakaróznunk, se nem fogunk arra ébredni, hogy fázunk. Ha ismerjük a számunkra ideális hőmérsékletet, akkor egyszerűen erre a hőmérsékletre állíthatjuk, ha még nem, akkor pár éjszaka alatt ki tudjuk kísérletezni.

Hatékony működés

Az infrapanel nem a levegőt, hanem a környezetében lévő tárgyakat melegíti. Egyenletes hőeloszlást biztosít, így nem fordulhat elő, hogy a plafonon már tojást lehet sütni, a padló közelében – ahol tulajdonképpen alszunk – pedig még hideg van. Rendkívül energiahatékony, a felhasznált energia 98%-át hasznosítja. Összehasonlításképpen, ez a hagyományos fűtésrendszereknél kb. 60%. Mivel napsugárzáshoz hasonló, kellemes hőérzetet biztosít, így már alacsonyabb hőmérsékleten is kellemesebben érezhetjük magunkat.

Az infrapanel telepítése nem igényel nagy felfordulást, így pillanatok alatt telepíthető. Néhány csavarral a falhoz rögzíthető, és közvetlenül az áramkörbe köthető. Ha felkeltettük érdeklődésed, nézz körül a webshopunkban, de termékeinket e-mailen keresztül is megrendelheted. Ha bármilyen kérdésed adódik, keress minket bátran elérhetőségeinken. További hasznos információkért böngészd a blogunk, és kövesd be Facebook oldalunk!

Hasonló cikkek

Ez a típusú fűtés lesz a legjobb az irodádba!

Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk a munkánk során, fontos, hogy az irodai környezetünk a lehető legkényelmesebb legyen. Ehhez hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet megteremtése is. De mégis hogyan tudnánk két legyet ütni egy csapásra, és a lehető legolcsóbb és egyben legkényelmesebb megoldást választani? A legtöbb irodában vagy hűtő-fűtő légkondicionáló berendezések vagy radiátorok

Tovább olvasom »

Mennyire jó ötlet az infra panel a gyerekszobába?

Természetes, hogy gyermekeinknek a legjobbat szeretnénk. Rengeteg a bizonytalanság a szülőkben, hogy milyen lenne az ideális fűtés számura. Fontos szempont, hogy egyrészt gazdaságos legyen, ugyanakkor a gyerkőcök egészséges fejlődését is biztosítani tudjuk. Ezek mentén jártuk körbe, hogy mi lehet a lehető legjobb megoldás.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar