Ez a legdurvább allergén a fűtési szezonban, és így védekezhetsz ellene

Vannak azok az allergiások, akik az ősz beköszöntével fellélegezhetnek, de sajnos soknál a fűtési szezonnal kezdődik a kínlódás. A poratka-allergiások akár már ősszel elkezdhetik a tüneteket észlelni, mert a fűtés a legtöbb esetben megteremti az atkák számára az ideális életkörülményeket.

Mi az a poratka?

A fő atkaszezon Magyarországon októberben kezdődik, és hozzávetőlegesen áprilisig tart. De mi is az a poratka? A háti poratkák főként fedett helyen lévő porban élő apró élőlények, amelyek állati vagy emberi elhullott bőrdarabokkal, valamint bizonyos penészfajokkal táplálkoznak. Sokak számára okoz ez kellemetlenséget, ugyanis akár asztmás rohamot vagy egyéb allergiát is okozhatnak.

A tisztaság kulcsfontosságú

Fontos, hogy mindig tiszta környezetben, lehetőség szerint új bútorok és lakástextíliák, szőnyegek között éljünk. Súlyosabb esetben akár el is távolíthatjuk a függönyöket és a szőnyegeket, hogy minél kevesebb szövetanyag legyen a lakóterünkben. Kisgyermekek esetében a plüssök is problémát jelenthetnek. Érdemes őket minden héten 60 fokon „megfürdetni”, vagy 24 órára lefagyasztani. Ha nem szeretnénk, hogy sírás legyen a vége, teszteljük le a plüssöket odaajándékozás előtt, hogy mennyire bírják ezt a fajta gyűrődést. Azt fontos tudnunk, hogy a házi poratka mennyiségét bár csökkenteni lehet, de teljesen nem fogjuk tudni elérni a tünetmentességet.

A fűtés berobbanthatja a problémát

A fűtésszezonban sajnos fokozódhat a probléma, mivel a legtöbb hagyományos és nem hagyományos fűtésrendszer a levegő melegítésén alapszik. Ezáltal a por szabadon száll a levegőben, ami nagyon rossz hír az allergiával küzdők számára. Ezen még tovább tudnak rontani azok a fűtési megoldások – például klímával történő fűtés -, amelyek ráadásul plusz légáramlatot is okoznak a fűtött helyiségekben. Erre jön még rá az is, hogy a penészedésre hajlamos helyiségekben is ekkortájt jön elő a probléma, ami még tovább rontja a helyzetet.

Mi lehet a megoldás?

Természetesen az alap, ahogyan már fentebb említettük, hogy a tisztaságra fokozottan ügyelnünk kell, ha lehet, válasszunk antiallergén termékeket – például párna, ágynemű stb. De, ami kulcsfontosságú a hűvösebb hónapokban, hogy megfelelően válasszuk meg a fűtésrendszerünket. Amit mi biztosan tudunk állítani, hogy az infrapanel egy olyan fűtési megoldás, amely nagyon jó szolgálatot tud tenni az allergiával élő emberek számára. Ennek fő oka, hogy az általa kibocsátott infrasugarak nem a levegőt, hanem a helyiségben lévő tárgyakat és közvetlenül a falakat melegítik, így emiatt nem keletkezik plusz légáramlat, ami megakadályozza, hogy a por szálljon a levegőben. Ráadásul a segítségével a falak penészedését is megszüntethetjük, akár teljesen meg is oldhatjuk vele ezt a makacs problémát. Az infrapanel telepítése ráadásul rendkívül költséghatékony, nem jár semmilyen rombolással a lakásban, és engedélyeztetés sem szükséges. Ha szeretnénk letesztelni, akkor válasszunk ki egy helyiséget, ahol sokat tartózkodunk, mondjuk a hálószobát, ahol letesztelhetjük, hogy milyen szuper ez a fűtési megoldás.

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyi infrapanelre lesz szükséged egy-egy helyiség fűtésére, akkor próbáld ki kalkulátorunkat! Termékeinket megrendelheted webshopunkon keresztül, vagy akár e-mailben is. Kérdés esetén keress minket bátran elérhetőségeinken!

Hasonló cikkek

Infrapanel telepítése

Az infrapanel telepítése és karbantartása pofonegyszerű

Az infrapanel a jövő fűtési technológiája, ami már ma is könnyedén elérhető. Még sokan használják a hagyományos fűtési megoldásokat, ami csupán azok ismertségének köszönhető. Az infrafűtés előnyei rendkívül sokrétűek, ráadásul azt kevesen tudják, hogy milyen egyszerű azokat telepíteni és karbantartani. Váltás infrapanelre Egy teljesen új fűtésrendszer telepítése ijesztőnek tűnhet, pedig

Tovább olvasom »
Infrapanel vélemények

5 ok, amiért érdemes infrafűtést választani

Fűtésrendszerünk kiválasztása egy hosszútávú döntés, hiszen ez nem olyan dolog, amit minden évben lecserélünk. Ezért is érdemes ezt jól átgondolni, mielőtt belevágunk. A hagyományos fűtésrendszereknek számos olyan hátránya van, amit az infrapanel alkalmazásával kiküszöbölhetünk. Lássuk az öt legütősebb érvünket.

Tovább olvasom »
hu_HUMagyar